Published On: 1 de abril de 2007Categories: Uncategorized

Un Palau sense barreres

Una de les primeres impressions que es tenen en apropar-se al Palau de Congressos de València és l´accessibilitat del conjunt i l´absència de barreres arquitectòniques. L´entrada a l´edifici, sense escales i amb multitud de portes àmplies, és el primer...

Una de les primeres impressions que es tenen en apropar-se al Palau de Congressos de València és l´accessibilitat del conjunt i l´absència de barreres arquitectòniques.

L´entrada a l´edifici, sense escales i amb multitud de portes àmplies, és el primer exemple de la total accessibilitat que presenta el Palau, tant a l´interior com a l´exterior.

Tots els accessos al Palau estan especialment dissenyats perquè els discapacitats i les persones amb dificultats de mobilitat puguen desplaçar-se de manera independent per cadascuna de les dependències de l´edifici. Els tres auditoris principals “situats a la planta baixa de l´edifici” disposen d´uns espais específics per a les persones que es desplacen en cadira de rodes. A més, tots tenen un accés directe al carrer posterior del Palau, de manera que si qualsevol ponent ho necessita pot accedir directament des del seu vehicle al lloc on impartirà la conferència.

A la segona planta hi ha les sales de comissions, l´accés a les quals tampoc presenta cap obstacle. S´hi pot accedir directament des de l´ascensor, sense haver de superar cap obstacle com ara esglaons xicotets o desnivells que compliquen el desplaçament de les cadires de rodes.

Ascensors, rampes, lavabos adaptats per a discapacitats o portes que tenen l´amplada específica per a facilitar l´accés de les cadires de rodes, són els elements necessaris perquè qualsevol edifici siga accessible. El Palau de Congressos fou creat amb aquesta vocació arquitectònica, la de ser un espai sense barreres,que fes de totes i cadascuna de les seues estances espais sense obstacles.

Personal al seu servei El tracte proper i eficient que és habitual en el personal del Palau de Congressos s´intensifica en el cas de l´atenció a les persones amb dificultats de mobilitat. Cadascuna de les hostesses presents en els actes en què participen persones discapacitades estan pendents d´elles en tot moment per a ajudar-les a obrir portes o en casos d´emergència.

L´absència de barreres, juntament amb la indispensable ajuda del personal, fan que el Palau de Congressos siga un entorn totalment accessible.