Published On: 1 de febrer de 2021Categories: Congressos

València, seu del 17th International Radiation Protection Association Congress

El nostre edifici, escenari d'importants avanços científics en protecció radiològica

Després de celebrar-se a Ciutat del Cap, Seül i Orlando, aterrarà a la nostra ciutat en 2028

Per què han sigut València i el Palau de Congressos els triats?

‘En la presentació de la candidatura va vindre tot rodat. Ens va agradar molt el Palau de Congressos de València i ens van donar resposta i solució a totes les nostres necessitats. Hem pogut treballar molt a gust amb l’equip’. Amb estesparaules resumeix Eduardo Gallego, ex president de la Societat Espanyola de Protecció Radiològica (SEPR), organitzador del 17th International Radiation Protection Association Congress (IRPA 17), per què ha triat el nostre edifici per a celebrar un dels congressos més importants del sector a nivell internacional. I l’equip del Palau de Congressos, que s’ha implicat en la candidatura d’este congrés, està molt orgullós de poder albergar-ho. Ens posem a la feina!

Per a albergar l’IRPA 17, hi havia inicialment quatre candidatures, de les quals només van arribar a la fase final Auckland (Nova Zelanda) i València, alçant-se esta després d’una difícil competició. Este esdeveniment s’organitza cada quatre anys, la seua duració és d’aproximadament 5 dies i en ell solen participar més d’un miler d’especialistes.

Per a veure el vídeo de la candidatura fes clic ací

L’edició de 2028 serà la primera que se celebrarà a la nostra ciutat, la qual era des del principi, una aposta ferma per part de la SEPR, ja que compta amb professionals i grups de treball molt actius en este camp, com l’Hospital La Fe, la UPV, el Centre Nacional de Dosimetria o la Central Nuclear de Cofrentes, entre molts altres. En este congrés es debatrà sobre la protecció radiològica, una àrea d’extraordinària importància per a proporcionar un òptim nivell de seguretat en l’ús de les radiacions en la medicina, la indústria, l’energia, l’agricultura, la investigació, … així com enfront de la radioactivitat natural.

Si vols saber més de l’IRPA…
IRPA agrupa a més de 18.000 professionals d’aquesta especialitat a través de 53 associacions que representen a 68 països. Per això representa la veu internacional de la professió de protecció radiològica. El seu objectiu és impulsar a tot el món la competència professional, la cultura i la pràctica de protecció radiològica, promovent bones pràctiques i fomentant l’aplicació dels més alts estàndards de conducta professional, habilitats i coneixements en benefici de les persones i la societat.