
Vicente Domingo, el director del CEMAS, es el nou Personatge del Mes
El Centre Mundial de València per a l'Alimentació Urbana Sostenible i el Palau de Congressos de València signen un conveni de col·laboració per a impulsar la gastronomia sostenible de la nostra ciutat. Et contem els detalls de l'acord.
Et contem de quina forma el Palau de Congressos és protagonista del sistema urbà sostenible de València
Com saps, en el nostre blog tenim la secció el Personatge del Mes, en la qual destaquem als nostres ambaixadors i ambaixadores, aliats i aliades estratègiques i a l’equip del Palau de Congressos de València. Este mes el dediquem, especialment, a Vicente Domingo, director del Centre Mundial de València per a l’Alimentació Urbana Sostenible (CEMAS), amb qui acabem de signar un conveni de col·laboració, per a impulsar la gastronomia sostenible de València. Este acord aposta fermament per la seguretat alimentària, amb especial atenció a la nutrició, producció agrícola sostenible, la sostenibilitat social i mediambiental i l’assentament d’unes bases que amplien el coneixement i faciliten la divulgació de bones pràctiques alimentàries entre assistents i empreses organitzadores d’esdeveniments.
D’esta manera, gràcies a la promoció d’estils d’alimentació saludables, els clients i clientes del Palau de Congressos contribueixen a l’enorme valor del llegat de l’esdeveniment.
Com contribuïm al desenvolupament del sistema urbà sostenible de la ciutat?
La nostra cuina evoluciona a ritme vertiginós cap a la gastronomia sostenible, en línia amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.
L’equip de restauració se centra en garantir models de producció i consum sostenible, la producció i el consum responsables i una vida sana per a promoure el benestar per a totes les persones. Entre les accions sostenibles més destacades, ressaltem la reducció de desaprofitament alimentari, el foment del producte local i de la dieta mediterrània, que va ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.
Una altra de les principals accions per les quals la nostra cuina avança en el compliment dels ODS és el no ús d’espècies en perill d’extinció en la nostra cuina i el compromís en la reducció del plàstic. Actualment hem disminuït en un 90% la utilització del plàstic en la nostra cuina i l’hem substituït per materials reciclats.
La relació amb el CEMAS es remunta a fa diversos anys, consolidant-se amb força en 2017, l’any en què es va celebrar en el nostre edifici la Cimera d’Alcaldes del Pacte de Milà, on es va gestar la creació del CEMAS, el principal propòsit del qual és establir les bases per a un sistema alimentari sostenible a la ciutat.
Et convidem a veure este testimonial de Vicente Domingo sobre el conveni de col·laboració.