Published On: 1 de Juliol de 2007Categories: Uncategorized

XX Congrés de la
Societat Espanyola d´Arteriosclerosi

L´objectiu d´aquesta trobada va ser oferir a la comunitat científica la possibilitat d´abordar de forma multidisciplinar l´arteriosclerosi, una malaltia que a Espanya afecta un alt percentatge de la població. Per això, un any més, es va constituir com un fòrum...

L´objectiu d´aquesta trobada va ser oferir a la comunitat científica la possibilitat d´abordar de forma multidisciplinar l´arteriosclerosi, una malaltia que a Espanya afecta un alt percentatge de la població. Per això, un any més, es va constituir com un fòrum de debat en el qual s´exposaren les últimes investigacions i els nous projectes que es duran a terme en aquest camp.

El congrés va comptar amb la presència d´acreditats investigadors com José María Ordovás, Juan José Badimon,Gaetano Crepaldi i Manuel Castro-Cabezas.

Entre els temes abordats durant el congrés s´ha de destacar el simposi adreçat a les noves estratègies per a la prevenció de la cardiopatia coronària isquèmica, en què es féu palés que el progrés econòmic és,sens dubte, el gran enemic de la dieta sana i equilibrada, dos aspectes fonamentals per a la prevenció d´aquesta malaltia.

Durant la cloenda, la Societat Espanyola d´Arteriosclerosi va lliurar onze beques, entre les quals cap destacar les de projectes d´investigació bàsica, dinicoepidemiològica, nutrició i atenció primària.

A més, es lliuraren 30 mencions especials a les millors ponències presentades en els distints camps que abasta el congrés i un guardó al millor treball original publicat l´últim any natural en la revista Clínica e Investigación en Arteriosclerosis.

Societat Espanyola d´Arteriosclerosi El congrés de la SEA cobrà enguany una rellevància especial, ja que coincideix amb la celebració del vigèsim aniversari de la Societat Espanyola d´Arteriosclerosi.L´octubre de 1987,un grup d´especialistes de diverses àrees de la medicina van veure la necessitat d´unir-se entorn d´un important problema mèdic i social, l´arteriosclerosi.

L´objectiu era abordar aquesta malaltia des d´un punt de vista multidisciplinar, ja que en el seu diagnòstic i tractament estan implicats especialistes de diverses disciplines.

Des dels seus orígens, l´activitat de la SEA s´ha fixat en tres pilars fonamentals: la promoció de la investigació científica al voltant del coneixement dels mecanismes de l´arteriosclerosi i els possibles sistemes d´intervenció “farmacològica o no” sobre aquesta; l´inici de programes d´educació continuada que permeten actualitzar els coneixements dels professionals sanitaris sobre aquesta patologia; i, per últim, la capacitat d´oferir als especialistes dedicats a la investigació clínica o a la pràctica clínica la possibilitat de difondre la seua experiència.

Per la seua banda, la SEA posseeix en l´actualitat una xarxa àmplia d´unitats de lípids en els diferents hospitals de les comunitats autònomes. En aquestes, els especialistes poden tractar aquest tipus de malaltia, la qual cosa permet reduir problemes com els infarts de miocardi.