Published On: 10 de gener de 2024Categories: Destacada

Comença l’any de la Capitalitat Verda Europea 2024!

El Palau de la Música acull el dia 11 de gener la cerimònia oficial d'inauguració de València Capital Verda Europea 2024.

Sabies que València és Capital Verda Europea en 2024 per la Comissió Europea?

Aquest reconeixement celebra els incansables esforços de València per a preservar el medi ambient i millorar la qualitat de vida tant per als seus residents com per als qui ens visiten.

Des del cor de la ciutat fins als paratges naturals, València es destaca com un vertader paradís verd. Amb quasi cinc milions de metres quadrats de zones verdes, la ciutat ofereix una fuita tranquil·la i rejovenidora. Inicia la teua exploració en l’impressionant Jardí del Túria, un oasi urbà que segueix la senda de l’antic riu Túria al llarg de nou quilòmetres, brindant-te espais esportius i d’oci.

A més, València no sols presumeix dels seus espais verds urbans, sinó que també alberga dos parcs naturals en els seus voltants. El Parc Natural de l’Albufera, a tan sols mitja hora de la ciutat, et submergeix en aiguamolls pintorescos i t’ofereix l’oportunitat d’explorar amb bicicleta, a peu o amb barca, mentre degustes una autèntica paella valenciana. Remuntant el riu Túria, el Parc Natural del Túria t’espera amb més de 8.000 hectàrees de bosc mediterrani, un refugi perfecte per als mesos més càlids.

A València, la naturalesa també se serveix en el plat. L’Horta, amb els seus extensos horts de verdures i fruites, proveeix als mercats locals i restaurants, oferint-te una autèntica experiència gastronòmica de proximitat. No sols és un plaer per al paladar, sinó que també contribueix a la sostenibilitat, raó per la qual València va ser nomenada Capital de l’Alimentació Urbana Sostenible en 2017.

En l’àmbit de la mobilitat, València destaca amb més de 200 quilòmetres de carrils bici i 94 km² de zones per als vianants. Explorar la ciutat amb bicicleta o a peu no sols és senzill, sinó que també és la forma més sostenible de gaudir de les nostres atraccions.

Vols saber més? Punxa ací