Published On: 1 de desembre de 2005Categories: Uncategorized

Dealers Meeting Toyota

Hi ha poques marques al món que puguen prear-se de ser percebudes per tots els consumidors com a sinònim de qualitat, i Toyota n´és una. A diferència de moltes empreses occidentals, per a les quals la qualitat com a un factor de producció ha estat un descobriment...

Hi ha poques marques al món que puguen prear-se de ser percebudes per tots els consumidors com a sinònim de qualitat, i Toyota n´és una.

A diferència de moltes empreses occidentals, per a les quals la qualitat com a un factor de producció ha estat un descobriment relativament recent,Toyota va establir, ja en la dècada del 1950, el seu propi sistema productiu “el famós Toyota Production System o TPS basat en el compromís de treballadors i directius a través de la confiança mútua i la dependència.

Aquest peculiar sistema, basat en els principis de Jidoka -«just a temps»- i Kaizen -«el procés de millora»-, va permetre a Toyota recuperar-se de la crisi que va patir a començaments d´aquella dècada. Els bons resultats aconseguits com a conseqüència d´aquesta nova filosofia organitzativa i l´exigència de la qualitat als seus proveïdors, prompte feren que Toyota esdevinguera el punt de referència “benchmark” de tots els fabricants d´automòbils del món, en la cerca permanent del Dantotsu, terme que significa «ser els millors entre els millors».

Des que el 1959 Toyota començara a produir vehicles fora de Japó, no ha deixat d´expandir la seua xarxa de plantes i proveïdors, la qual cosa va contribuir definitivament a que la seua filosofia de qualitat s´estenguera per tot el món, principalment perquè els proveïdors que volien treballar per a Toyota havien d´implementar, al seu torn,processos que garantiren la qualitat total.

Així, el benefici recíproc d´aquesta interacció prompte va transcendir allò merament industrial fins a esdevindre una relació profunda amb la comunitat mateixa en què opera la companyia, per a contribuir a la prosperitat comuna, segons la cultura de l´empresa.

La filosofia de Toyota s´estén a tots els membres de l´organització, des dels directius fins als peons, des dels dissenyadors fins als venedors, i és quasi un motiu d´orgull per a tots.

En aquest context es va celebrar el Dealers Meeting Toyota Espanya, que va comptar amb una multitudinària afluència, estimada en més de 3.000 persones de la Xarxa Toyota a Espanya.

Per a la celebració d´un acte d´aquestes característiques, Toyota va seleccionar el Palau de Congressos de València, per la seua versatilitat i experiència en grans esdeveniments. Sens dubte, en aquesta elecció, van tindre molt a veure les certificacions de qualitat de les normes ISO 9001 i 14001, així com també la marca «Q» de Qualitat Turística, rebudes setembre de l´any passat i que situaren el Palau com a referent de qualitat únic en el panorama nacional.

Les activitats comunitàries i el patrocini educatiu, d´investigació i esportiu que duu a terme Toyota, són part d´una cultura organitzativa que l´ha portada a ser la tercera empresa automobilística del món en venda d´unitats i en punts de venda, per davant de qualsevol altra empresa japonesa. Toyota és capaç de produir deu vehicles en el temps que vosté ha tardat a llegir aquesta pàgina.