Published On: 9 de març de 2016Categories: Uncategorized

Dos mil experts i dos milions d´euros d´impacte en el major cim nacional sobre hipertensió arterial

El Palau de Congressos de València acull una edició més de la Reunió Nacional de la Societat Espanyola d´Hipertensió SEH-LELHA (Societat Espanyola d´Hipertensió-Liga Espanyola per a la Lluita contra la Hipertensió Arterial), el principal esdeveniment...

El Palau de Congressos de València acull una edició més de la Reunió Nacional de la Societat Espanyola d´Hipertensió SEH-LELHA (Societat Espanyola d´Hipertensió-Liga Espanyola per a la Lluita contra la Hipertensió Arterial), el principal esdeveniment científic sobre la lluita contra aquesta malaltia que es celebra a Espanya, i que aquest any compleix 25 anys de treball conjunt.

Durant els pròxims dies 9 i 11 de març al Palau de Congressos de València s´exposaran les últimes troballes en esta especialitat així com el seu maneig quan conflueïx amb altres factors de risc vascular com les arítmies, l´obesitat, l´embaràs, patologies renals, consum d´alcohol o tabac… Una cita ineludible ja que la hipertensió afecta el 40% dels espanyols adults.

Aquesta edició valenciana presenta una especial rellevància si atenem el fet que la població hipertensa a la Comunitat Valenciana és major que a la resta d´Espanya, assolint uns valors pròxims al 41%, lleugerament superiors a la mitjana nacional. Segons els doctors Julián Segura, president de SEH-LELHA, Francisco Morales, vicepresident, i Francisco Valls, president de la societat valenciana, açò podria deure´s a l´elevada prevalença d´altres factors de risc com l´obesitat, el sedentarisme i l´envelliment progressiu de la població.

D´altra banda, el programa científic del congrés inclou ponències i taules sobre altres factors de risc com la diabetis, l´hipercolesterolemia i la presentació de la “Guía per a la Prescripció d´Exercici Físic en Pacient amb Risc cardiovascular”, l´aplicació FITTPRESS, i altres recomanacions per al tractament i la prevenció de la hipertensió.

La celebració d´esta cita en la nostra ciutat, en paraules del vicepresident de la SEH-LELHA, el valencià Francisco Morales, “suposa una immensa satisfacció per a tots els professionals metges que treballem a València, tant en atenció primària, com en la resta d´especialidades”

S´estima que la celebració de la XXI Reunió Nacional SEH-LELHA, amb la participació de més de 2.000 facultatius i experts en hipertensió arterial, pot deixar entorn de dos milions d´euros en la ciutat.

Més informació en www.congresoseh-lelha.com