Published On: 10 de abril de 2024Categories: Destacada

El nostre compromís amb la Capitalitat Verda Europea 2024: Contribuïm a la sostenibilitat de València

El Palau de Congressos de València està alineat amb els ODS i l'estratègia València 2030

El Palau de Congressos de València, com a infraestructura essencial en el turisme congressual de la ciutat, contribuïm a la transició ecològica i verd en la nostra aposta per la sostenibilitat, en el marc de la Capitalitat Verda Europea 2024. Des de la gestió responsable de recursos fins a la minimització de l’impacte ambiental, estem alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’estratègia València 2030.

Des dels nostres inicis, en el Palau de Congressos de València hem apostat per la sostenibilitat, dissenyant les nostres instal·lacions sota els principis de la Green Architecture. Aquest enfocament s’ha traduït a més en un projecte de millora contínua de les infraestructures, un dels exemples de les quals va ser la instal·lació d’una coberta fotovoltaica de 8.200 m² en 2008, la qual ha generat prop de 4.000.000 kWh d’energia neta. Durant l’any 2023 s’han realitzat inversions que es tradueixen en noves iniciatives, com l’adquisició d’equipament audiovisual d’última generació, l’actualització de les instal·lacions de climatització i l’actualització d’espais implementant tecnologia LED i detectors automàtics d’aigua i llum. Aquestes inversions realitzades en l’últim exercici reduiran el consum elèctric fins a un 38%, contribuint així a crear un espai més eficient i sostenible.

Gràcies als Fons Next Generation, estem compromesos a continuar avançant en la transició cap a una operació més sostenible i, per a això, planegem continuar millorant la nostra eficiència energètica. Per a 2024 tenim prevista la instal·lació d’un camp solar fotovoltaic per a autoconsum, que podria cobrir fins al 10% de l’energia que es consumeix, i en l’aparcament es crearan zones d’estacionament per a bicicletes i patinets, així com espais per a recàrrega de vehicles elèctrics, la qual cosa potenciarà el seu ús com a pàrquing dissuasiu.

No obstant això, el nostre compromís amb la sostenibilitat va més enllà de les nostres instal·lacions físiques, en el Palau de Congressos de València pretenem conscienciar i sensibilitzar al nostre entorn i, per a això, hem creat una Guia de Bones Pràctiques que promou la mobilitat sostenible, la digitalització d’esdeveniments i la gestió responsable de residus entre altres. Treballem també en estreta col·laboració amb empreses proveïdores que comparteixen el nostre compromís amb la conservació ambiental, la inclusió social i la creació d’un llegat positiu en la comunitat.

En el Palau de Congressos de València, la sostenibilitat és una de les nostres prioritats i el nostre compromís amb el medi ambient és indestructible i estem compromesos a continuar treballant cap a un futur més verd.