Published On: 27 de octubre de 2009Categories: Uncategorized

El Palau atrau el 2009 el doble d´assistents internacionals

En la seua darrera reunió, el Consell d´Administració del Palau de Congressos de València ha analitzat i aprovat l´informe de gestió del període abril-setembre del 2009, que recull els resultats obtinguts pel recinte valencià. Quant a l´activitat de...

En la seua darrera reunió, el Consell d´Administració del Palau de Congressos de València ha analitzat i aprovat l´informe de gestió del període abril-setembre del 2009, que recull els resultats obtinguts pel recinte valencià.

Quant a l´activitat de l´edifici, el Palau de Congressos de València ha augmentat el nombre d´assistents internacionals que ha superat les nou mil persones, la qual cosa suposa pràcticament duplicar la xifra de l´any passat durant el mateix període. La causa és l´important increment d´esdeveniments d´àmbit internacional que ha arribat al 55%. Entre aquests esdeveniments destaquen el 2n World Congress of Thoracic Imaging and Diagnosis in Chest Disease, el 5é Mediterranean Emergency Medicine Congress, el Valencia Festival of Media 2009 o la Hay Group International Conference.

Per al director gerent del Palau, José Salinas «els assistents a aquest tipus d´esdeveniments són els que major despesa generen en la ciutat, de manera que contribueixen en major grau al compliment de la missió i els objectius de l´edifici. A més, segons mostren les estadístiques de l´ICCA (International Congress & Convention Association), València és la ciutat europea que més ha crescut en turisme congressual en els últims 10 anys, i se situa en l´actualitat en el lloc 19 a Europa i en el 34 al món».

Projecte ECO
Durant aquest període el Palau de Congressos de València ha culminat el desenvolupament d´un dels punts del seu pla estratègic corporatiu basat en el concepte ECO (Ecologically Committed Organisation – Organització Compromesa Ecològicament). Un projecte que suposa la culminació del Pla Global de Sostenibilitat del Palau de Congressos i que busca compatibilitzar l´activitat congressual amb el respecte a l?entorn, de manera que el recinte siga seu d´esdeveniments verds.

En la pràctica, ECO ha suposat l´anàlisi de l´oferta de serveis per a completar-lo amb una sèrie d´elements que tenen implícits un caràcter ecològic i de conscienciació mediambiental, com ara espais de descàrrega virtual, càtering de procedència controlada o elements reciclables o reutilitzables en el disseny i la realització dels esdeveniments.

A més, juntament amb ells es mostren les mesures i les accions realitzades en el propi edifici que el converteixen en un recinte ecosostenible, on la coberta fotovoltaica és un dels vèrtexs més visibles. Una instal·lació que ha generat des que es va posar en marxa més de 350.000 kWh d´energia, evitant l´emissió de vora 200 t de CO2, i que juntament amb altres accions suposa l´estalvi d´un milió de kWh anuals i vora 250.000 euros a l´any.

Aquesta política d´actuacions s´ha traslladat també a la pròpia organització i ha suposat la implantació d´una nova certificació mediambiental, la norma UNE 216301:2007 en Sistemes de Gestió Energètica. El Palau és el primer recinte congressual que l´obté a Espanya.

Nova web
Alineat amb el projecte ECO, el Palau ha redissenyat el seu web www.palcongres-vlc.com, que s´ha adaptat a les tendències digitals actuals i s´ha basat en dos aspectes fonamentals: l´accessibilitat i la segmentació dels públics que el visiten.

D´aquesta manera el nou portal del recinte compleix amb totes les normatives d´accessibilitat digital vigents en l´actualitat i a més es configura de forma diferent en funció de dos perfils objectius: el professional i el públic general. A més, el registre en la pàgina els permetrà rebre tota la informació dels esdeveniments que tenen lloc al Palau.

José Salinas, ha destacat que el nou portal «és un pas més en l´estratègia de màrqueting i comunicació del recinte. A més aquesta nova eina està connectada amb la nostra base de dades de manera que podem realitzar accions més efectives amb els nostres públics objectius». 

Tots aquests fets han permés que el Palau de Congressos de València supere la xifra dels 1.812 esdeveniments acollits amb 1,2 milions d?assistents, que han generat en la ciutat un impacte econòmic superior als 500 milions d´euros, més de 16 vegades el valor de construcció de l´edifici.