
El III Congrés Interdisciplinari de Genètica Humana ha generat més de 1.200 pernoctacions a València
Hem parlat amb el president de l'Associació Espanyola de Diagnòstic Prenatal, Javier García-Planells sobre com ha transcorregut l'esdeveniment
700 persones s’han reunit per a abordar els avanços en genètica i genòmica humana
El Palau de Congressos de València ha sigut, del 3 al 5 de novembre, el marc d’importants ponències d’experts i expertes nacionals i internacionals, que han abordat els reptes als quals s’enfronta actualment la genètica i genòmica en la salut.
El III Congrés Interdisciplinar de Genètica Humana ha reunit prop de 700 persones i ha generat en la ciutat més de 1.200 pernoctacions.
Este gran encontre científic-sanitari, celebrat amb tots els protocols de seguretat front a la COVID-19, avala la tornada a la presencialitat dels grans esdeveniments. Esta modalidad presencial ha afavorit la vicència d’experièncias i el networking entre assistents al congrés, en el qual s’han abordat importants assumptes per a la societat.
Per a Javier García Planells, director de Diagnòstic Genòmic de Precissió d’Igenomix i president de l’Associació Espanyola de Diagnòstic Prenatal, una de les societats organitzadores de l’esdeveniment, “la presencialitat permet un volum d’assistents que, probablement, no hauríem aconseguit a nivell online i, sobretot, la interacció personal, que és l’única manera d’establir grans relacions a nivell personal professional i científic”.
Els nous avanços en el càncer hereditari, l’ús de les tecnologies que permeten analitzar la informació genòmica d’una persona, els aspectes ètics per al seu ús en menors, en adults sans i tests predictius, així com la gestió de dades i intel·ligència artificial i la seua aplicació en el diagnòstic prenatal són alguns dels grans temes que s’han presentat.
L’esdeveniment també ha comptat, amb una gran àrea expositiva, on la indústria relacionada amb esta especialitat, ha presentat els seus últims avanços al servei de la genètica.