Published On: 18 de octubre de 2017|

El Palau valencià, punt de trobada internacional del Congrés sobre mitjans porosos

Després de passar per Rotterdam (Països Baixos) , Ohio (USA) i New Orleans (USA) en les seues últimes tres edicions, 11th International Conference on Porous Media and Annual Meeting se celebrarà en València en 2019

Després de passar per Rotterdam (Països Baixos) , Ohio (USA) i New Orleans (USA) en les seues últimes tres edicions, 11th International Conference on Porous Media and Annual Meeting se celebrarà en València en 2019

L’esdeveniment, que per primera vegada arriba a Espanya i tindrà lloc del 5 al 9 de maig de 2019, està dirigit a acadèmics i investigadors que treballen en esta matèria, així com a professionals de la indústria, a causa dels estrets llaços que la societat organitzadora, Interpore, manté amb estos últims. El Palau de Congressos de València ha sigut el lloc triat per a l’intercanvi d’idees i l’actualització de coneixement dels especialistes en esta àrea.

En paraules del president del Comité Organitzador, Jaime Gómez, Catedràtic d’Enginyeria Hidràulica de la Universitat Politècnica de València, “el atractiu de la ciutat de València i les instal·lacions del Palau capaç d’albergar sessions plenàries de més de 700 participants junt múltiples sessions paral·leles, amb un pressupost ajustat, han sigut factors clau que han determinat l’elecció del destí en 2019 en este evento”.

El congrés tractarà sobre els mitjans porosos, tant naturals (com els aqüífers on s’emmagatzema l’aigua que extrauen els pous d’abastiment o reg) , com a industrials (com els materials per a fer bolquers d’usar i tirar) . Els mitjans porosos estan més presents en el dia a dia del que imaginem. A més dels industrials com: bolquers, nanomateriales, llenços, filtres, membranes, …, estos mitjans conformen gran part dels aqüífers i dels jaciments petrolífers, usant-se així mateix en construcció i alguns processos industrials. Inclús els teixits cel·lulars, per exemple el cervell, són mitjans porosos i el seu comportament es pot modelar usant les tècniques d’estudi d’estos.

Tots estos temes relacionats amb els mitjans porosos i les seues aplicacions seran tractats en este congrés anual, que reunirà a unes 700 persones i comptarà amb ponents molt rellevants a nivell internacional. Es calcula que este esdeveniment, que a més atraurà a uns 100 acompanyants a la ciutat de València, generarà més de 2.800 pernoctacions en la ciutat.