Published On: 27 de març de 2019|

El Palau de Congressos amortitzarà el seu deute en 2019

Este organisme autònom municipal i multifuncional ha augmentat en un 32 per cent la seua activitat

El Consell d’Administració del Palau de Congressos de València, que s’ha reunit hui, ha aprovat els comptes de l’exercici de 2018. «Les dades presentades afermen la línia de recuperació econòmica dels últims anys amb un increment d’un 32 per cent de l’activitat respecte de 2017», tal com ha informat la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i presidenta d’este organisme autònom municipal, Sandra Gómez. En concret, el resultat econòmic de l’exercici ha sigut d’1.588.807 euros i l’EBITDA (terme que prové de les sigles en anglés de beneficis abans d’interessos, impostos, depreciació i amortització) ha ascendit a 1.625.621 euros.

«Estes xifres han permés que en 2018 el deute del recinte es reduïsca en 1.229.188 euros. A més, com que s’ha destinat el resultat de l’exercici de 2018 a amortitzar anticipadament el deute, al final de 2019 quedarà totalment liquidat», ha explicat la regidora, que s’ha fet ressò d’estes dades acompanyada de la gerent del Palau de Congressos, Sylvia Andrés.

L’any del seu vinté aniversari, el Palau de Congressos ha celebrat més d’un centenar d’actes. Destaca sobretot l’ascens en un 56 per cent del nombre de congressistes respecte de l’any anterior, amb el sector mèdic liderant esta tipologia d’esdeveniments. Com a resultat global d’esta activitat, s’han generat 90.729 pernoctacions, la qual cosa suposa un augment del 36 per cent respecte de 2017.

Quant a l’àmbit, l’exercici de 2018 ha tingut un marcat caràcter internacional i s’ha duplicat l’assistència a esdeveniments internacionals, fet «que contribueix a un major impacte econòmic generat a la ciutat». Entre els esdeveniments més importants que s’hi ha celebrat, la regidora ha assenyalat la Convenció Framesi, el Congrés de l’Associació Internacional d’Intèrprets de Conferències, el 19é European Congress on Trauma & Emergency Surgery, Euromembrane 2018 o el XXXII Congrés de la European Society for Vascular Surgery.

La labor comercial realitzada per a la captació de nous esdeveniments és un altre de les dades més rellevants de la memòria de gestió presentada. Durant l’exercici de 2018 s’han realitzat un total de 800 visites comercials i d’inspecció. Com a resultat, es van presentar 88 candidatures a esdeveniments i es van guanyar 65 noves candidatures. Actualment, en la futura cartera, el Palau de Congressos té confirmats fins a final de 2022 un total de 52 congressos i convencions, que generaran unes 130.000 pernoctacions a València.

Segons Sandra Gómez, «la consecució d’estes xifres és, així mateix, fruit de la millora de l’oferta global de l’edifici, gràcies a les inversions realitzades, que ascendixen a 360.000 euros i que han servit per a adaptar les instal·lacions a les demandes dels organitzadors d’esdeveniments». «Un major nombre de sales paral·leles, la millora d’equipaments escènics o d’elements per a l’optimització de la producció de fonts energètiques sostenibles són algunes de les iniciatives realitzades perquè el recinte puga continuar mantenint la seua competitivitat i lideratge», ha aclarit.

A més, l’edil ha ressaltat que, en paral·lel a la seua activitat, «l’edifici també ha intensificat durant este exercici el seu compromís social», i així ha al·ludit a la celebració d’esdeveniments i accions solidàries que contribueixen a la posada en marxa de projectes de recerca, formació de personal sanitari per al tercer món o foment de l’ocupació per a persones amb diversitat funcional, iniciatives dutes a terme per l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC València), Surg for All i la Fundació ONCE.

Per a acabar la seua intervenció, l’edil ha reiterat «que el Palau de Congressos de València tanca un exercici, el balanç econòmic del qual li permetrà liquidar la totalitat del seu deute en 2019, i que reflecteix un important creixement d’activitat, fonamentalment d’àmbit internacional». «A estes dades s’ha sumat l’obtenció per segona vegada en la seua història del Premi al Millor Palau de Congressos del Món, atorgat per l’Associació Internacional de Palaus de Congresos (AIPC), aval de l’elevat grau de satisfacció i de reconeixement del client al cap de 20 anys de trajectòria que durant 2018 ha complit l’edifici», ha conclòs.