Published On: 11 de setembre de 2014|

El Palau de Congressos de València, punt de trobada internacional de la ciència i tecnologia

Grans cites congressuals marquen la programació inclosa en l'agenda congressual del palau valencià per a aquest últim quadrimestre de l'any, en la que podem destacar un marcat àmbit internacional i un elevat interès científic i tecnològic per a especialistes i societat en general

Després del període estival, el Palau de Congressos de València reprèn el pols congressual amb la celebració de 6 trobades internacionals baix el paraigües de l’OMICS Group International, promotor d’esdeveniments i conferències científiques internacionals per tot el món, que tindran lloc del 23 al 26 de setembre.

La primera d’estes trobades serà el 2nd International Conference on Alzheimer’s Disease & Dementia. L’objectiu d’aquest congrés, el començament del qual tindrà lloc després de la celebració del dia Mundial de l’Alzheimer, és crear un fòrum de trobada en què investigadors, acadèmics i científics de tot el món puguen compartir experiències i difondre els resultats obtinguts en les últimes investigacions dutes a terme sobre estes malalties neurodegenerativas. Aquesta reunió comptarà amb els primeres espases internacionals en esta matèria, procedents de la Clínica Maig (USA), i de les Universitats de Wisconsin, Florida, Stanford (USA), Universitat de Bolonya (Itàlia) o de Manchester (UK), entre altres.

En paral·lel, se celebrarà el 3rd International Conference and Exhibition on Nutrition & Food Sciences, una excel·lent plataforma per a nutricionistes, dietistes, metges, investigadors, experts en envasament i control de qualitat, d’exposar els seus punts de vista sobre la importància de la nutrició en la vida diària, comprenent temes d’interès com els desordres nutricionals en la infància, diabetis o obesitat; el 4th International Conference on Vaccines & Vaccination tractarà d’establir un treball en equip entre l’àmbit acadèmic i la indústria per a avaluar les últimes investigacions sobre vacunes, des de les noves estratègies per a la vacunació oncològica, fins als assajos clínics de la vacuna contra la SIDA, amb l’objecte de millorar les oportunitats actuals i explorar noves possibilitats.

A estos actes se’ls unirà el 3rd International Conference on Clinical Microbiology & Microbial Genomics, 3rd International Summit on GMP, GCP & Quality Control i 3rd International Conference on Tissue Science & Regenerative Medicine, aquest últim tractarà del reemplaçament de teixits ossis i cartilaginosos i l’aplicació de les més recents teràpies de trasplantaments en els mètodes de regeneració de teixits.

Aquesta activitat congressual se sumarà a la resta de congressos internacionals que el recinte té previst acollir abans de finalitzar l’any, com el Climate-KIC Innovation Festival, que versarà sobre creixement sostenible i canvi climàtic o IEEE Sensors, centrat en la tecnologia de sensors i biosensors.

Aquestes dades reflecteixen l’aposta del Palau per a aconseguir que València continue sent una ciutat competitiva en el rànquing internacional del turisme de reunions. Actualment i segons les dades de la Unió Internacional d’Associacions (UIA), la nostra ciutat és la tercera espanyola quant a nombre de congressos internacionals i la quinta europea si no comptem capitals de nació. La ciutat conserva el posicionament obtingut l’any anterior i junt amb Madrid i Barcelona, agrupa una quota de mercat del 77% de les reunions que se celebren a Espanya, mantenint-se la resta a una considerable distància. En la mateixa línia, les estadístiques d’ICCA (Associació Internacional de Congressos i Convencions) relatives a 2013, coincideixen a situar a València en el pòdium espanyol i li assignen un creixement en esta tipologia de reunions del 54% en els últims 10 anys. València es posiciona d’esta manera, per davant d’altres ciutats com Dubai, Nova York, San Francisco, Moscou, Chicago, Sant Petersburg o Nova Delhi

Referent a l’activitat de caràcter nacional, el Palau de Congressos també és seu escollida i punt de trobada ineludible en els circuits dels grans congressos. Dins dels actes programats per a l’últim quadrimestre d’aquest exercici, podem destacar importants cites del sector sanitari com el XXVIII Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalària i Atenció Primària, la LXVI Reunió Anual de la Societat Espanyola de Neurologia. Tan sols estos dos congressos generaran en la ciutat més de 11.000 pernoctacions i un impacte econòmic pròxim als 4 milions d’euros.