El palau valencià incrementa la seua activitat en 2017 i referma la seua cartera de negoci futur
L'activitat generada Al Palau de Congressos de València durant 2017, s'ha incrementat un 5,4% respecte a l'any anterior. Durant l'últim exercici, van acudir 80.766 assistents, que van participar en 101 actes i van generar en la ciutat prop de 67.000 pernoctacions
L’activitat generada Al Palau de Congressos de València durant 2017, s’ha incrementat un 5,4% respecte a l’any anterior. Durant l’últim exercici, van acudir 80.766 assistents, que van participar en 101 actes i van generar en la ciutat prop de 67.000 pernoctacions. Del total d’activitat, els congressos i convencions han representat el 74% i pel que fa a l’àmbit, tres de cada quatre assistents van ser d’origen nacional i internacional.
Comparant estes dades amb l’exercici anterior, es desprén que a més de l’augment en el nombre d’esdeveniments i participants, destaca la recuperació del sector corporatiu, molt influenciada per la difícil conjuntura econòmica dels últims anys, i l’auge de la qual s’ha reflectit en l’augment del 125% i del 60% del nombre de convencions i els seus assistents respectivament. En este sentit, algunes de les empreses que van confiar en la seu per a celebrar les seues reunions o juntes van ser: Bankia, Vittoria Assicurazioni, Mercadona o Consum.
Quant al sector associatiu, entre els congressos més significatius albergats durant este període destaquen: el 15th Meeting European Chapter of the Association for Computational Language, 14th International Symposium on Myelodysplastic Syndromes, Congress of the European Accounting Association-EAA, XXVIII Congrés de la Societat Espanyola d’Anatomia Patològica (SEAP/IAP) , Congrés AECOC Gran Consum, Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Cirurgia Bucal (SECIB) o el 9é Congrés Nacional de l’Associació Espanyola de Vacunologia. A estos s’afig el Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), que des de 2014 s’ha celebrat en València i que ha atret a la ciutat més de 11.000 especialistes en estes quatre edicions.
Darrere d’estes dades hi ha un important treball de captació de negoci, el resultat del qual és una millora molt rellevant de la cartera d’esdeveniments a curt i mitjà termini. La directora gerent, Sylvia Andrés, ha afirmat que, “tendríem que retrocedir 9 anys per a tindre unes xifres de tancament semblants a les aconseguides en 2017. Al finalitzar l’exercici, el negoci confirmat per als dos pròxims anys ha sigut un 80% i un 50% millor que en les mateixes dates del període anterior”;.
Durant este període s’han realitzat nombroses accions de màrqueting relacional i s’han concertat 356 visites comercials a nivell nacional i internacional i 56 visites d’inspecció. Així mateix, s’ha assistit a 17 cites del sector, entre les que s’inclouen trobades amb entitats que representen als principals actors del turisme de reunions, workshops i certàmens firals (com IMEX a Frankfurt, IBTM a Barcelona, FITUR a Madrid). Com a conseqüència d’estes i altres accions, s’han presentat 49 noves candidatures de congressos i convencions i s’han guanyat 25 candidatures.
L’any 2017 també suposa la culminació d’una etapa de profunda transformació tecnològica impulsada per l’Ajuntament de València. A més de contribuir a mantindre el lideratge de la seu, estes inversions han generat un increment considerable de l’estalvi d’energia respecte a l’any anterior de 208.000 kWh. Com a reconeixement al compromís ecològic derivat de l’adopció d’estes mesures, l’edifici ha obtingut en la certificació energètica, el màxim nivell en la disminució de les emissions de CO2.
En relació a la previsió per a l’exercici 2018, este mostra un escenari molt optimista, en el que el 86% de l’activitat és d’àmbit nacional i internacional. Actualment ja s’han confirmat per a enguany, 30 congressos i convencions, entre els que es troben: la Convenció del Grup Chiesi o de la multinacional Nestlé, el 45th European Calcified Tissue Society Congress, Congress of the European Society for Vascular Surgery, XII Simposi Nacional sobre Úlceres per Pressió i Ferides Cròniques o ESCCA 2018 Conference.
“Volem destacar les bones xifres i l’augment pel que fa a l’any anterior, però sobretot les bones previsions que tenim per a l’any 2018 i que també són fruit de les inversions i de l’aposta decidida de l’Ajuntament, que ha dedicat 1.800.000 euros a millorar aquesta infraestructura i la seua competitivitat, i al mateix temps a convertir-lo en un espai més sostenible”, ha destacat la presidenta del Consell d’Administració del Palau, Sandra Gómez.
De cara al futur, l’agenda del recinte valencià arriba fins a l’any 2022, i inclou la celebració de 43 congressos i convencions, els quals atrauran a més de 35.000 delegats i generaran més de 100.000 pernoctacions.
Sobre el XX Aniversari del Palau de Congressos de València
Des de la seua inauguració en 1998, l’emblemàtic edifici dissenyat per Norman Foster, ha acollit 2.700 esdeveniments i 2 milions d’assistents, generant en la ciutat 2 milions de pernoctacions. L’impacte econòmic directe i indirecte derivat d’esta activitat ascendix a 1.100 milions d’euros, més de 36 vegades el cost de l’edifici.