Published On: 2 de març de 2020|

El Palau de Congressos adapta les seues luminàries a la tecnologia LED per a fomentar l’estalvi energètic

L’adaptació de les lluminàries del Palau de Congressos a la tecnologia LED i les iniciatives sostenibles permetran un estalvi en 2020 d’1 milió de kWh, segons ha informat el president del Palau de Congressos, Emiliano García, després d’explicar que, “en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, l’Ajuntament ha apostat per una estratègia basada en la innovació i la sostenibilitat, invertint a millorar la tecnologia de l’edifici per a minimitzar l’impacte mediambiental i augmentar la seua competitivitat”. En este sentit, ha explicat que l’edifici ha finalitzat la transformació de la il·luminació de la seua marquesina exterior, l’àrea […]

L’adaptació de les lluminàries del Palau de Congressos a la tecnologia LED i les iniciatives sostenibles permetran un estalvi en 2020 d’1 milió de kWh, segons ha informat el president del Palau de Congressos, Emiliano García, després d’explicar que, “en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, l’Ajuntament ha apostat per una estratègia basada en la innovació i la sostenibilitat, invertint a millorar la tecnologia de l’edifici per a minimitzar l’impacte mediambiental i augmentar la seua competitivitat”.

En este sentit, ha explicat que l’edifici ha finalitzat la transformació de la il·luminació de la seua marquesina exterior, l’àrea d’exposició, el saló multiusos 2 i les escales nord i sud, per lluminàries LEDS. “La conversió de les lluminàries a la tecnologia LED ja s’havia iniciat en una primera fase amb la substitució de l’enllumenat escènic dels auditoris i gràcies a la nova inversió, actualment el 70% de les lluminàries del Palau ja posseeixen esta tecnologia i està previst que a curt termini estiga finalitzat el 100%”.

Així, Emiliano García ha assegurat que “l’aposta per un Palau de Congressos eficient i sostenible contribueix a l’avanç de València en la seua estratègia de ciutat intel·ligent. D’esta manera, ha precisat l’impuls inversor de l’Ajuntament permetrà oferir infraestructures a l’avantguarda tecnològica, amb un fort component en innovació i cura mediambiental, que servirà de model de referència per a altres destinacions”.

En esta línia, el regidor ha precisat que este nou sistema intel·ligent implementat permet controlar les lluminàries punt a punt a través d’una App i la gestió es realitza des de qualsevol dispositiu: telèfon mòbil, tauleta o PC. Per la seua part, la directora gerent del Palau, Sylvia Andrés, ha exposat que la il·luminació té un gran impacte en el confort dels nostres assistents. La instal·lació d’este nou sistema d’il·luminació LED podrà millorar l’experiència del client, ja que permet la sectorització i personalització d’ambients, amb un baix consum i la seua integració entorn de les instal·lacions“.

La tecnologia LED ofereix, a més d’un important estalvi energètic, una llarga vida útil de funcionament, entre 4-5 vegades més que els llums convencionals. Així mateix, en tenir major durabilitat, redueixen de manera notable el cost de manteniment per reposició, sobretot en zones elevades que requereixen lloguer de maquinària complexa. A més, el control i l’automatització de les llums està preparat per a detectar la llum exterior que rep i mantenir sempre en la zona la mateixa il·luminació general, regulant automàticament la seua intensitat, la qual cosa contribuirà a un major estalvi energètic perquè no funcionen els llums al 100% constantment. Es calcula que l’estalvi derivat d’este canvi ascendeix a 38.000 kWh/any.

Esta iniciativa se suma a la resta de projectes englobats en el Projecte ECO, basat en el compromís amb l’excel·lència, la qualitat i el respecte al medi ambient. Es calcula que un 40% de les inversions realitzades per l’edifici són inversions sostenibles i en el seu conjunt, estes mesures està previst que permeten un estalvi d’aproximadament 1 milió de kWh en el consum de l’exercici 2020. El Pla elaborat dins d’este marc ha estat traçat acuradament a través de la implementació de pràctiques sostenibles: sistema de control electrònic de les instal·lacions, sensors de cabal i depuradores d’aigua, màquines d’última generació per a la climatització, punt verd de reciclatge, cartelleria digital. Entre totes estes iniciatives destaca la instal·lació d’una coberta fotovoltaica en 2008, que ja ha superat la generació de 3 milions de kWh d’energia neta.