Published On: 11 de desembre de 2018|

El Palau de Congressos celebra el seu 20é Aniversari junt als seus ambaixadors

L'alcalde de València, Joan Ribó, i la regidora i presidenta del Consell d'Administració del Palau de Congressos, Sandra Gómez, intervenen hui en la gala commemorativa del 20 aniversari d'esta infraestructura municipal estratègica, una efemèride que ha coincidit amb la seua elecció com a millor Palau de Congressos del món en 2018.

L’alcalde de València, Joan Ribó, i la regidora i presidenta del Consell d’Administració del Palau de Congressos, Sandra Gómez, intervenen hui en la gala commemorativa del 20 aniversari d’esta infraestructura municipal estratègica, una efemèride que ha coincidit amb la seua elecció com a millor Palau de Congressos del món en 2018.

A esta gala assistixen les principals autoritats de la ciutat, els membres del Consell d’Administració del Palau de Congressos i els membres del Club d’Ambaixadors, personalitats de rellevància en el món empresarial, universitari, mèdic o artístic que han exercit com a ambaixadors per a portar a València reunions, congressos i esdeveniments nacionals i internacionals als quals han assistit dos milions de persones.

 «En complir 20 anys, el Palau de Congressos de València té molt a celebrar, i ací queda, per a ratificar-ho, la contundència de les xifres: eixos dos milions d’assistents als seus congressos, reunions, trobades internacionals…; eixos 2.700 esdeveniments organitzats i eixos 1.100 milions d’euros d’impacte en l’economia de la ciutat que ha tingut l’activitat desenvolupada des d’un edifici dissenyat per un dels millors arquitectes del món, Norman Foster, per a ser un dels grans punts de referència nacional i internacional de València», destaca Joan Ribó en la seua intervenció en esta gala commemorativa.

 «Els números ho avalen», ha assegurat per la seua banda la presidenta del consell d’administració del Palau de Congressos i responsable de l’àrea de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, qui assenyala que d’eixos més de 2.700 esdeveniments, «850 han sigut congressos i convencions» i ressalta la importància d’«unes xifres gens menyspreables, tenint en compte que el negoci internacional supera en estos moments el 40%.»

 L’alcalde Ribó afirma que «Foster va fer un bon treball, però després calia continuar-lo, adaptar-lo. Calia continuar millorant i modernitzant la seua oferta d’excel·lència, complementant l’aspecte humà i el tecnològic amb un gran equip professional i una aposta decidida de modernització per a poder competir en el difícil mercat mundial del turisme amb major llindar de rendibilitat per a qui ho rep».

 El Palau de Congressos de València ha acomiadat en 2018 un exercici excepcional en el qual ha sigut triat per segona vegada com el millor del món, i ho fa amb una gala en la qual s’ha reconegut de forma especial el treball de tots els seus ambaixadors durant les seues dos dècades de trajectòria.

UN IMPACTE DE 36 VEGADES EL COST DE L’EDIFICI

 «El Palau de Congressos ocupa un lloc destacat entre les coses bones de València de les quals tots i totes ens sentim orgullosos i orgulloses, entre els ítems positius d’una València immersa en un procés de transformació que posa a les persones, les seues aspiracions en primer lloc, afirma Joan Ribó.

 Al seu torn, Sandra Gómez recorda que les inversions de l’Ajuntament de València «han incrementat la competitivitat de l’edifici, la qual cosa ha permès recuperar-ne l’activitat». «Actualment- afig- València compta amb un Palau de Congressos que posseeix unes infraestructures del màxim nivell a les quals afig un equip humà compromès, l’esforç del qual ha tingut un reconeixement internacional».

 A més, ressalta que des de la seua inauguració en 1998, l’edifici dissenyat per Norman Foster «ha generat un impacte econòmic directe i indirecte que suposa, més de 36 vegades el cost de l’edifici, uns resultats que s’han aconseguit gràcies a la cooperació dels professionals valencians que aconsegueixen atraure, juntament amb l’equip humà del Palau, els grans esdeveniments a la ciutat», ha ressaltat.

 Des de 1988 fins a ací el Palau de Congressos s’ha convertit en un dels centres de trobada congressual i empresarial més importants a nivell nacional i internacional, i en eixe assoliment ha tingut molt a veure el treball dels ambaixadors del Palau de Congressos, persones expertes en medicina, ciència o procedents del món universitari i empresarial que són protagonistes de la labor de presentació i defensa de candidatures de congressos o convencions, portant com a emblema la destinació València. Este club d’ambaixadors, el nombre de membres del qual supera el mig miler, ha contribuït a l’increment de l’activitat del Palau i a la millora del posicionament que la ciutat ha experimentat en el rànquing internacional del turisme congressual, el qual ascendix a un 270% des de la inauguració de l’edifici.

En paraules de la directora gerent del Palau de Congressos, Sylvia Andrés, «es tanca un cicle de 20 anys en el qual ambaixadors, aliats estratègics i equip humà han sigut peces clau en l’èxit obtingut i en les bones perspectives que actualment presenta la cartera d’esdeveniments futura. A més, esta realitat no haguera sigut possible sense el suport incondicional de l’Ajuntament de València, afavorint la dinamització del turisme de reunions en la ciutat i fent-la créixer com a destinació congressual».