Published On: 27 de maig de 2009|

El Palau de Congressos de València acull el seu primer esdeveniment sostenible

Des que va ser inaugurat, el Palau de Congressos de València ha dut a terme una estratègia d’aposta constant per la sostenibilitat i el respecte al medi ambient que va culminar l’exercici passat amb la transformació de la coberta de l’edifici incorporant-hi una instal·lació fotovoltaica.

Des que va ser inaugurat, el Palau de Congressos de València ha dut a terme una estratègia d’aposta constant per la sostenibilitat i el respecte al medi ambient que va culminar l’exercici passat amb la transformació de la coberta de l’edifici incorporant-hi una instal·lació fotovoltaica.

Gràcies a aquesta política respectuosa amb l’entorn el recinte ha pogut acollir el seu primer esdeveniment sostenible. La multinacional Hay Group va triar el Palau de Congressos de València per a realitzar la 26 edició de la Hay Group International Conference. Un esdeveniment que va reunir directius de multinacionals de 48 països i que en aquesta edició tenia com a objectiu aprendre i debatre com les empreses poden fer de la crisi una eina al seu favor.

El director de la conferència i director general mundial de Hay Group, Nick Boutler, explica que «van triar el Palau de Congressos de València perquè volien realitzar un esdeveniment amb baixes emissions de CO2. La instal·lació fotovoltaica, el fet que hi hagueren diversos hotels al costat del recinte, poder comptar amb elements reciclables i amb un càtering sostenible, van fer de València i del Palau la seu idònia per a fer la conferència».

Una oferta global per a la realització d’un esdeveniment verd que van poder conéixer gràcies a la participació de l’edifici en el certamen IMEX 2008, la principal fira del sector del turisme de congressos i reunions al món. Enguany el Palau torna a participar en aquesta fira que es fa a Frankfurt del 25 al 28 de maig presentant el Projecte ECO (Ecologically Committed Organisation), una oferta global per a la realització de reunions que busquen com a aspecte diferenciador la sostenibilitat i l’excel·lència.

Per al director-gerent del Palau de Congressos de València, José Salinas, aquest tipus d’accions «mostren que el recinte continua treballant en la línia de la diferenciació permetent que continue sent un edifici de referència en l’àmbit nacional i internacional».

Campanya innovadora

L’apartat de la innovació és un altre dels aspectes fonamentals del pla estratègic del Palau de Congressos de València. Unint aquest concepte al de la sostenibilitat el recinte ha llançat la seua primera campanya digital. Amb l’eslògan «Ser els primers ens fa únics» s’ha creat una acció de màrqueting orientada a la captació d’esdeveniments que busquen un recinte que els aporte un valor diferencial a l’hora d’organitzar una reunió.

Trajectòria sostenible

Amb la posada en marxa de la coberta fotovoltaica, el Palau de Congressos de València es convertia en el primer recinte d’aquestes característiques a realitzar una intervenció de tal magnitud en matèria sostenible. La instal·lació té més de 8.000 m2 de superfície i ja ha generat més de 180.000 kWh d’energia evitant l’emissió de 95 t de CO2.

Aquesta intervenció no és un fet aïllat sinó que és el vèrtex més visible d’una política d’actuacions continuada que es basa en l’ús eficient dels recursos, per a minimitzar l’impacte ambiental, i en l’obtenció d’un compromís general amb el consum responsable. 

Des que l’edifici va ser inaugurat el 1998, aquest compromís s’ha traduït en l’aplicació de nombroses iniciatives amb les quals s’ha aconseguit traçar una tendència decreixent en el consum d’energia, aconseguint en l’actualitat un estalvi pròxim a 1.000.000 kWh, respecte al consum inicial, i evitant d’aquesta manera l’emissió de vora 740.000 kg de CO2.

Sobre el Palau de Congressos 

El Palau de Congressos va complir el 2008 els seus primers deu anys de vida, temps en què ha acollit més de 1.700 esdeveniments pels quals han passat 1,2 milions de persones. L’impacte econòmic generat pel Palau de Congressos des que va ser inaugurat ascendeix a més de 500 milions d’euros, més de 16 vegades el valor de construcció de l’edifici.

La seua política de gestió eficient li ha permés implantar el Sistema Integrat de Gestió de Qualitat i Medi Ambient ISO 9001 i ISO 14001 o aconseguir el distintiu «Q» de Qualitat Turística. A més, el 2007 el Palau de Congressos va obtindre el major reconeixement a Europa en gestió, el Segell a l’Excel·lència Europea 400+, i és l’únic recinte a Espanya i el segon a Europa que el té.