Published On: 10 de gener de 2023|

El Palau de Congressos incrementa un 36% el seu negoci des de 2016

Emiliano García destaca la inversió de set milions d'euros en innovació del recinte en el mateix període

Durant els últims set anys, el Palau de Congressos de València ha posat en marxa una estratègia que aposta per la solvència econòmica i financera del recinte, una inversió continuada i la potenciació del seu capital humà. Com a resultat, s’evidencia un increment de la internacionalització de l’activitat i tenint en compte les previsions per a 2023, un creixement del negoci del 36%.

Emiliano García, regidor de Turisme i president del Palau de Congressos ha recordat que “a la fi de 2015, el Palau de Congressos vivia un moment crític condicionat per la difícil situació econòmica i l’obsolescència de les seues infraestructures, sent el deute financer que mantenia amb entitats de crèdit i empreses proveïdores, de més 5,5 milions d’euros. Gràcies als bons resultats econòmics i aportacions municipals, el Palau de Congressos va ser capaç d’eliminar eixe deute en 2019, passant a tindre, des d’eixe moment i fins a l’actualitat, una situació de solvència econòmica i financera”.
“Per aconseguir este desafiament, ha sigut necessària la realització d’inversions constants que han ajudat a potenciar el creixement del negoci”, ha afirmat García, qui ha indicat que “la xifra total d’inversions durant el període 2016-2023 és de quasi set milions d’euros i el 85% del capital ha sigut invertit en digitalització, innovació i sostenibilitat del recinte”.
Als reptes econòmics i d’inversió en infraestructures es va afegir un altre punt clau per millorar la seua productivitat: els seus recursos humans. El president de l’entitat municipal ha subratllat que ”el Palau de Congressos ha capacitat al seu personal no sols amb coneixements sinó amb habilitats, per a fer front als nous desafiaments. La plantilla compta, entre altres iniciatives, amb un acord laboral, un acord regulador del sistema de carrera i d’avaluació de l’acompliment i un pla d’igualtat”.
El binomi entre l’acció comercial de l’equip i el benefici de les inversions realitzades en l’edifici han permés que, tenint en compte les previsions per a 2023, l’increment del negoci des de 2016 es puga situar en el 36%. Cal ressaltar la importància que ha tingut la captació i celebració de congressos com a factor generador d’ingressos, ja que tan sols l’any 2022, este tipus d’esdeveniments ha suposat el 73,6% del negoci. Quant als ingressos per activitat internacional estos han augmentat un 88%, passant de 686.706 euros en 2016 a 1.293.000 euros en 2022.
Sylvia Andrés, directora del Palau de Congressos, ha destacat: “A més de la sostenibilitat econòmica, el Palau ha obtingut resultats altament positius en el vessant mediambiental i social”. Per a això ha promogut accions alineades amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i ha compartit estratègies per a la minimització de l’impacte negatiu de la seua activitat i la creació de projectes de compensació.
Andrés ha assenyalat alguns exemples de projectes pioners en matèria mediambiental com “el càlcul, certificació i verificació de la petjada de carboni de l’activitat de l’edifici; les accions emmarcades en el conveni de col·laboració signat en 2022 amb el CEMAS per a minimitzar el desaprofitament alimentari i quantificar la petjada nutricional; o la creació d’equips de treball com el Comité Assessor en Sostenibilitat, l’objectiu de la qual és convertir al Palau en un laboratori d’idees per a compartir experiències i extrapolar dinàmiques a altres seus”.

El Palau hui
El Palau de Congressos de València s’ha convertit en un emblema de la nova València. Amb un disseny d’avantguarda i una activitat incessant, ha acompanyat i contribuït a l’extraordinari canvi que s’ha produït a la ciutat des de la seua inauguració, sent un dels protagonistes d’este canvi.
A punt d’aconseguir la seua habitació de segle, el recinte ha celebrat 3.200 esdeveniments als quals han acudit més de 2,3 milions d’assistents. Esta activitat ha generat prop de 2,4 milions de pernoctacions, la qual cosa consolida a l’edifici com un potent dinamitzador de l’economia local.
La labor exercida i les iniciatives implementades durant estos anys han contribuït a un elevat índex de satisfacció del seu públic, el que ha propiciat el seu reconeixement per l’Associació Internacional de Palacios de Congressos (AIPC), com a Millor Palau de Congressos del Món en 2018.
Dins de la seua estratègia, aposta per l’atracció del turisme de reunions principalment d’àmbit nacional o internacional, però amb una particular sensibilitat pel seu entorn, amb el qual està fermament compromés, implicant el seu personal, empreses proveïdores i entitats organitzadores d’esdeveniments. Totes la planificació estratègica i operativa del recinte està impregnada de sostenibilitat permetent que la interacció entre l’edifici i els esdeveniments que en ell se celebren, garantisquen la preservació de la naturalesa i el benestar de la societat.