Published On: 20 de octubre de 2014|

El Palau de Congressos reunix a 1.000 pediatres d´Atenció Primària a València

El Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalària i Atenció Primària torna a València després d'un quart de segle. En la seua vint-ihuitena edició tindrà com a President del Comité Organitzador al pediatre valencià Fernando García-Sala Viguer, i estima reunir a uns 1.000 especialistes durant 3 dies a partir del 23 d'octubre Al Palau de Congressos de València.

El Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalària i Atenció Primària torna a València després d’un quart de segle. En la seua vint-ihuitena edició tindrà com a President del Comité Organitzador al pediatre valencià Fernando García-Sala Viguer, i estima reunir a uns 1.000 especialistes durant 3 dies a partir del 23 d’octubre Al Palau de Congressos de València.

El palau valencià servirà de marc excepcional per a la commemoració de la reunió anual de la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalària i Atenció Primària (SEPEAP), que a més enguany celebra el 30 aniversari de la seua fundació. Actualment aquesta entitat engloba a més de 3.000 socis i més de 900 residents de pediatria, que principalment des del centre de salut i la consulta privada, mantenen una visió integral del xiquet centrada a promoure la salut en l’àmbit extrahospitalari.

Durant el Congrés es realitzaran diversos actes simultanis, entre els que destaca l’acció “Salvar una Vida”, en la que quasi un centenar de xiquets i jóvens valencians rebran una classe teórico/práctica de primers auxilis i Reanimació Cardio Pulmonar (RCP) per si es troben en algun moment amb un cas en què hagen d’actuar. També s’abordarà a fons amb alguns dels millors especialistes nacionals i internacionals el debat sobre el Calendari vacunal espanyol, que tanta polèmica està generant. A més es realitzaran 12 tallers i debats simultanis que abordaran els temes més candents i punters del tractament dels xiquets, com l’adolescència, l’asma, la son o l’obesitat infantil i els problemes emergents en el context familiar com adopció o violència de gènere entre d’altres, i que comptaran amb la presència de figures destacades en l’àmbit de la pediatria.

En la trobada també participarà Carmelo Angle Barturen, President del Comité Espanyol d’UNICEF, entitat per a la que l’organització del congrés destinarà part de les inscripcions com a donatiu per a la vacunació de milers de xiquets contra la poliomielitis en els països més desfavorits.

El recinte congresual es convertix novament en punt d’atracció dels especialistes en pediatria i suma esta nova cita a altres anteriorment acollides a nivell nacional com el LV Congrés de l’Associació Espanyola de Pediatria (AEP) o les Jornades Nacionals de Vacunes de l’AEP, i internacionals com la I Trobada Europea sobre Al·lèrgia Respiratòria Pediàtrica o el XII Congrés Internacional sobre Pulmonología Pediàtrica.

Les cites especialitzades en l’àmbit sanitari-científic representen el gros de l’activitat congresual del Palau de Congressos Valencià. Tan sols en este exercici 2014, més del 75% dels congressos són d’esta tipologia i prop del 70% dels mateixos són d’àmbit internacional. A propòsit de la repercussió en la ciutat, solament aquesta tipologia de congressos genera a València més de 40.000 pernoctacions i un impacte de prop de 25 milions d’euros en enguany.