Published On: 2 de Juliol de 2018|

El Palau complix 20 anys, millorant València com a marca turística

A finals del segle passat naixia en València un dels edificis més emblemàtics de la ciutat. Dissenyat per Norman Foster, el Palau de Congressos de València ha marcat una fita en la història de la ciutat com a destí de reunions. El que fóra concebut com un dels principals eixos estratègics de la ciutat en matèria de reunions, celebra el seu vinté aniversari sent un dels fòrums de negocis més importants i un model de referència en gestió, innovació i activitat.

A finals del segle passat naixia en València un dels edificis més emblemàtics de la ciutat. Dissenyat per Norman Foster, el Palau de Congressos de València ha marcat una fita en la història de la ciutat com a destí de reunions.

El que fóra concebut com un dels principals eixos estratègics de la ciutat en matèria de reunions, celebra el seu vinté aniversari sent un dels fòrums de negocis més importants i un model de referència en gestió, innovació i activitat.

Al llarg d’estos últims vint anys València ha experimentat una profunda transformació passant a ser un destí atraient, dinàmic i cosmopolita amb una gran oferta cultural i d’oci. La millora de l’accessibilitat i la creació de noves infraestructures, com el Palau de Congressos de València, han possibilitat que la ciutat siga hui en dia una marca turística de prestigi, incrementant les seues reunions internacionals en un 270% i situant-se segons les estadístiques de l’Associació Internacional de Congressos i Convencions (ICCA), en el lloc 35 del rànquing europeu.

El paper del Palau en este posicionament ha sigut essencial, ja que és la seu que més delegats congresuales internacionals acull en València. La seua aportació no es limita només a incrementar l’atractiu de la ciutat com a senyal d’identitat, sinó que és un verdader motor de l’economia local, ja que el turista de negocis desestacionalitza el turisme vacacional i posseïx una elevada capacitat de despesa, unes 3 o 4 vegades superior. De fet, des de la seua inauguració el 2 de juliol de 1998, l’edifici ha acollit 2.700 esdeveniments en què han participat 2 milions d’assistents, generant 2 milions de pernoctacions i 1.100 milions d’euros, més de 36 vegades el cost de l’edifici.

Esta activitat prové principalment de l’àmbit congresual, el qual representa un 60% del negoci total, no obstant això, un dels aspectes pels quals el recinte es distingix de la seua competència, és per la seua capacitat d’albergar qualsevol tipologia d’esdeveniment. La seua elevada versatilitat i funcionalitat, li ha permés acollir grans reunions de la talla de l’Assemblea del Banc Africà per al Desenvolupament o l’Assemblea Parlamentària de l’OTAN, convertir-se en una passarel·la de moda amb L’Oréal o Goldwell, transformar el seu interior fins a crear un verdader hipermercat amb lineals per a companyies del sector alimentari com a Mercadona, Consum o Carrefour, construir platós de televisió en programes com Tu si que vals, OT, la Gala de la Lliga o Moto GP, ser l’escenari de nombrosos espots publicitaris com l’anunci de la loteria de Nadal, convertir l’escenari del seu auditori principal en una espectacular pista de gel on realitzar patinatge patinatge artístic, o que companyies líders com a Mercedes Benz, BMW o Audi, puguen acostar a pocs metres de les butaques del públic, els últims models d’automòbils en les seues presentacions. Este potencial reflectix la capacitat d’este espai per a superar qualsevol desafiament i el per què hi ha fidelizado a les principals empreses del mercat nacional i internacional.

En paraules de la seua directora, Sylvia Andrés, “el Palau complix i ha complit el seu objectiu de millorar el destí València com a seu de grans reunions, i eixa deu de continuar sent la nostra meta. Els nostres ambaixadors, prestigiosos experts que contribuïxen a la captació de congressos, els professionals que integren l’equip humà del recinte i els proveïdors estratègics, són els pilars fonamentals i sense ells no seria possible l’èxit d’este proyecto”.

Precisament els seus ambaixadors són els protagonistes d’una de les iniciatives que el recinte ha posat en marxa per a la celebració de l’aniversari. Dins d’un apartat ad hoc creat en la pàgina web de l’entitat, denominat 20 Aniversari,, s’arrepleguen els 20 fites més significatius de la seua trajectòria, els quals reflectixen, a través de testimonials, i documents gràfics, la història i evolució de l’edifici i la seua activitat. Així mateix està previst que l’11 de desembre se celebre una Gala de reconeixement a Ambaixadors, coincidint amb eixa data, l’ONCE imprimirà en tots els seus cupons la imatge del Palau.