Published On: 2 de Juliol de 2021|

El Palau de Congressos celebra el seu 23 aniversari i recupera l’activitat internacional

“El recinte ha guanyat set candidatures en 2021 per un valor superior als 250.000 euros”

El Palau de Congressos de València compleix hui 23 anys, coincidint amb la finalització del seu primer gran congrés internacional de quatre dies de duració

L’entitat pública de propietat municipal no ha deixat d’avançar en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i treballa per a conseguir l’etiqueta que acreditará al recinte com neutre en petjada de carboni. 

L’edifici reobria les seues portes fa exactament un any i començava a albergar esdeveniments presencials i híbrids. Emiliano García, president de l’entitat, subratlla que “en estos últims 12 mesos, els protocols de seguretat i els projectes tecnològics desenvolupats han fet possible que les empreses organitzadores reprenguen la seua confiança en la presencialitat dels esdeveniments, i se celebren mig centenar d’actes als quals han assistit més de 20.000 persones, aconseguint mantindre el 66% de l’activitat prevista abans de la pandèmia”.

En este exercici, l’evolució de la pandèmia i la vacunació, ha permés avançar també a nivell comercial. García destaca que el Palau de Congressos ha guanyat “set noves candidatures per un valor superior als 250.000 euros”.

Esta tendència positiva s’evidencia també en l’envergadura dels esdeveniments que s’inclouen en l’agenda congressual més recent, la qual ha vingut marcada en els últims mesos per grans esdeveniments nacionals i internacionals. És el cas del 43 Congrés Confederal de la UGT, en el qual 1.200 persones es van reunir durant 4 dies i el EANS Vascular Training Courses, organitzat pel Comité de Formació de l’Associació Europea de Societats de Neurocirurgia, amb la participació d’uns 300 delegats procedents d’Europa.

Tots dos han demostrat que la tornada a la presencialitat és possible sota unes estrictes mesures de prevenció front al covid i que, gràcies als sistemes de streaming, el Palau com a punt de trobada del coneixement, augmenta la seua accessibilitat per a convidats que no poden desplaçar-se a la seu per diversos motius, ha afegit el regidor. Els dos esdeveniments, a més, han comptat amb un fort component sostenible, que s’emmarca en l’estratègia que està desenvolupant el Palau i que s’alinea amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides: utilització de cartells i acreditacions digitals, reciclatge de lones, segregació de residus, descàrrega virtual de continguts per a congressistes, servici de restauració amb material reciclat i compostable, gastronomia saludable, etcètera.

La sostenibilitat, eix de l’acció de l’aniversari

La planificació estratègica i operativa del Palau Congressos de València ha estat des de la seua construcció impregnada de sostenibilitat, permetent que la interacció entre l’edifici i els esdeveniments que en ell se celebren, garantisquen la preservació de la naturalesa i el benestar de la societat. Coincidint amb el seu 23 aniversari, l’edifici ha llançat una proposta amb la qual es pretén crear una càpsula del temps que tanque els desitjos i compromisos dels seus públics per a contribuir al #objetivo2030 i fer de València un destí millor i més sostenible.