Published On: 30 de octubre de 2019|

El Palau de Congressos comptarà amb 2,2 milions d’euros per a augmentar-ne la competitivitat

El Consell d’Administració del Palau de Congressos de València celebrat hui ha aprovat el pressupost i el pla d’actuacions per a l’exercici 2020.

El Consell d’Administració del Palau de Congressos de València celebrat hui ha aprovat el pressupost i el pla d’actuacions per a l’exercici 2020. «El Palau comptarà amb més de 2,2 milions d’euros en inversions per a augmentar la competitivitat de l’edifici», segons ha explicat el president i regidor de Turisme, Emiliano García.

Quant a la situació financera de l’entitat, Emiliano García ha ressaltat que les xifres presentades «mostren un estat molt saludable i preveuen un equilibri entre els comptes d’ingrés i de despesa». A més, ha indicat que el balanç de 2020 contempla «un increment de la solvència derivat de la cancel·lació del deute financer des d’agost del 2019».

Respecte a les inversions, ha indicat que en els últims quatre anys «l’Ajuntament ha impulsat inversions en el Palau per un valor de 2,5 milions d’euros, principalment destinades a incrementar la competitivitat de l’edifici». En este sentit, ha informat que l’any vinent «l’edifici seguirà en la mateixa línia, enfortint el seu potencial tecnològic amb les últimes novetats del mercat, sense oblidar-ne el compromís mediambiental, de manera que continue destacant i diferenciant-se per a oferir el màxim nivell en un sector tan exigent com el del turisme congressual». Per a això, ha anunciat que es destinaran «2.250.000 euros per a mantindre el lideratge, que seran finançats per l’Ajuntament i el Palau a parts iguals».

Dins d’estes iniciatives, el regidor de Turisme ha destacat que tindrà especial rellevància la renovació de les butaques i moquetes dels auditoris. «L’impuls de la inversió que durant els últims exercicis ha realitzat l’Ajuntament ha anat millorant tots els aspectes relacionats amb l’activitat congressual, adaptant-los al seu temps», ha argumentat. Un d’estos aspectes és l’espai físic on té lloc l’activitat, en concret els auditoris principals de l’edifici, per la qual cosa es reposaran les butaques als auditoris 1 i 2, amb un total de 2.000 seients.

El president del Consell d’Administració del Palau ha incidit en la importància d’estes inversions i en el paper de l’edifici com a dinamitzador de l’economia local, ja que «l’activitat del Palau de Congressos és clau per al desenvolupament social i econòmic de la nostra ciutat. Tot euro que s’hi invertix, revertix positivament en la notorietat de la nostra destinació com a seu de referència a nivell nacional i internacional. L’Ajuntament continuarà apostant per una València competitiva en el mercat, amb infraestructures de primer nivell, que ens avalen com a destinació d’elecció del turista de reunions, un turisme de qualitat i sostenible que genera un impacte econòmic tres o quatre vegades major que el d’un turista convencional».

ACTIVITAT CONGRESSUAL

Quant a l’activitat, la cartera futura mostra un any positiu i optimista. «Les iniciatives desenvolupades en 2019 per a la captació de negoci internacional han donat uns bons resultats, ja que la mitat els congressos confirmats per a 2020 seran d’este àmbit, la qual cosa manté la tendència registrada en l’exercici actual».

Segons declaracions de la directora gerent, Sylvia Andrés, «l’exercici 2020 culmina el pla estratègic traçat fa tres anys. Els excel·lents resultats obtinguts, superiors als esperats, fan que mantinguem la nostra vocació internacional i continuem incidint en la tecnologia com a base per a generar ‘experiències’. Busquem despertar emocions i sentiments que convertisquen cada esdeveniment en una vivència única. I per a això, és imprescindible una inversió continuada que permeta la innovació constant».