Published On: 23 de març de 2021|

El Palau de Congressos proposa convertir el seu aparcament en una plataforma llançadera de transport públic sostenible

Des del nostre edifici s'habilitarà un servei llançadora que connectarà amb el bescanviador de transports situat en la Porta de la Mar

La Regidoria de Turisme i Internalització, juntament amb la Regidoria de Mobilitat Sostenible, proposa transformar l’aparcament del Palau de Congressos, que disposa de 600 places, en un aparcament dissuasiu per a vehicles que accedeixen a València per la zona nord-oest.  

Tal com indica Emiliano García, regidor de Turisme, “el Palau de Congressos pot contribuir al procés de transformació de la ciutat, també en matèria de mobilitat, a través del canvi de l’ús del pàrquing subterrani que actualment gestiona esta instal·lació pública i que en el seu moment es va plantejar per a donar servei als qui assisteixen a esdeveniments organitzats en el mateix recinte”.

El també president del Palau de Congressos ha destacat que, “entre els beneficis esperats per la posada en marxa d’esta proposta, es trobaria, entre d’altres, la disminució del transport privat a la ciutat”. Igualment, València podria disposar de més zones per als vianants pel fet que serà necessari menor espai destinat a aparcament en la via pública”.

“Esta aposta per la disminució de la contaminació urbana, mitjançant la priorització i transformació del transport col·lectiu, és part d’una iniciativa global i transversal a totes les àrees de gestió municipal, que està alineada amb la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. D’aquesta manera, també des de l’àrea de turisme ens sumem al compromís de la ciutat de València en la lluita contra el canvi climàtic, minimitzant la petjada de carboni i, per tant, a l’impacte mediambiental”, ha conclòs el regidor.

Des d’EMT València s’han presentat diferents propostes d’interés al Ministeri de Transports per a poder optar a finançament, entre les quals la posada en marxa d’este aparcament dissuasiu amb servei llançadora. El president d’EMT, Giuseppe Grezzi, ha destacat la col·laboració amb el regidor Emiliano Garcia al capdavant del Palau de Congressos per a impulsar esta proposta, que espera que siga valorada i finalment puga disposar del finançament necessari perquè el projecta puga tirar endavant.

“EMT ja té experiència en la gestió d’aparcaments, com el del Centre Històric-Mercat Central, amb el qual s’ha aconseguit millorar la mobilitat en el centre. El nostre treball per a buscar solucions i tindre alternatives de qualitat al vehicle privat és constant, promovent així una mobilitat lliure de fums a la nostra ciutat”, ha afegit Giuseppe Grezzi.

L’evolució del perfil d’assistents a esdeveniments celebrats en el Palau de Congressos ha provocat una reducció de l’ús de l’aparcament. Gràcies a este projecte, una de les principals artèries d’entrada a la ciutat, disposarà d’una plataforma d’aparcament i servei llançadora de transport públic amb autobusos elèctrics que connectaran l’àrea del Palau de Congressos amb el bescanviador de transports situat en Porta de la Mar. 

La proposta contempla la instal·lació en l’aparcament de la infraestructura necessària per a la càrrega de vehicles elèctrics, afavorint així mateix l’ús de transport sostenible per part dels usuaris. Esta proposta ha sigut presentada al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, dins de la seua convocatòria per a conéixer les propostes del sector del transport i dissenyar un programa d’ajudes. El pressupost previst ascendeix a 2,81 milions d’euros.