Published On: 21 de octubre de 2021|

El Palau de Congressos reprén en 2022 el ritme d’activitat anterior a la pandèmia i eleva la previsió d’ingressos un 59%

Emiliano García: “Tots els indicadors mostren optimisme i arriben a nivells similars als de 2019”

El Consell d’Administració del Palau de Congressos de València ha aprovat el pressupost i pla d’actuacions de l’exercici 2022

Segons l’informe presentat, el descens en la incidència de casos de coronavirus i les mesures de prevenció adoptades han permés reprendre progressivament el ritme en l’agenda d’esdeveniments del Palau, de manera que la previsió inicial d’ingressos per activitat congressual en 2022 enfront de la de 2021, ha augmentat un 59%.

El president del Consell d’Administració, Emiliano García, ha explicat “des de la prudència que ens obliga a ser cauts a l’hora de confirmar l’evolució positiva de la pandèmia, que tots els indicadors mostren optimisme a l’hora d’avançar l’activitat del pròxim exercici, arribant a aconseguir nivells similars als de 2019, un dels millors anys des de la inauguració de l’edifici.”

Gràcies al suport financer de l’Ajuntament de València durant els dos últims anys, en els quals el sector del turisme de reunions ha sigut durament colpejat per la crisi sanitària ocasionada per la covid-19, el Palau espera finalitzar l’any 2021 amb equilibri econòmic, sense endeutament ni finançament alié.

A més, es calcula que, per al pròxim exercici, el recinte serà capaç d’assumir amb els recursos financers previstos (resultat de l’exercici 2022 i subvencions), les seues necessitats de finançament. En la memòria presentada al consell s’evidencia la reducció de la dependència financera respecte de l’Ajuntament, en disminuir la subvenció per a gestió en un 75% respecte a la rebuda durant l’exercici 2021. Entre les inversions previstes, destaca el canvi de butaques als auditoris 1 i 2 del Palau, després de més de 23 anys d’ús, per un valor de 1,8 milions d’euros. Segons ha indicat Emiliano García, “la millora de les butaques als auditoris, l’execució dels quals no va poder realitzar-se per l’arribada del covid-19, torna a ser una prioritat per a mantindre unes infraestructures modernes i continuar sent seu de referència per a atraure més esdeveniments”.

En relació amb les actuacions previstes per a 2022, el Consell ha aprovat el pla presentat, el qual es basa en la posada en marxa d’iniciatives que aconseguisquen una ràpida adaptació al nou entorn a través, entre altres aspectes, de la millora de la competitivitat i la digitalització dels processos. “Les línies d’actuació marcades, i que tenen com a objectiu principal la recuperació del nivell de resultats aconseguits abans de la pandèmia”, ha afirmat García, “seran en tot cas compatibles amb el compromís mediambiental i social que caracteritza el Palau, i estaran alineades amb l’estratègia sostenible de la ciutat. És el nostre repte que València continue sent pol d’atracció del turisme congressual nacional i internacional gràcies a l’existència d’instal·lacions de primer nivell, que siguen capaços d’afavorir un model de desenvolupament sostenible que garantisca el benestar de la societat actual i de les generacions futures.”

Activitat en 2021 i perspectives per a 2022

La reactivació de l’agenda d’esdeveniments en 2021, principalment en els últims mesos, permetrà que el Palau de Congressos de València tanque l’any amb més de 80 esdeveniments i 40.000 participants, generant més de 30.000 pernoctacions a la ciutat.

Les previsions per a 2022 mostren unes dades molt esperançadores, amb un índex de negoci molt similar a 2019 i un fort component internacional, superant fins i tot al pes del nacional. Actualment estan confirmats o amb molt altes probabilitats de tancament 31 congressos i convencions, als quals assistiran 20.000 delegats i que generaran més de 55.000 pernoctacions. Entre els esdeveniments més significatius el Palau albergarà congressos com a Odontologia Digital i Noves Tecnologies, SIOP EUROPE Annual Meeting, BILT-BCS Europe 2022, EAS 2022- European Astronomical Society Annual Meeting o International Zeolite Congress.