Published On: 2 de gener de 2019Categories: Congressos

El 5G o l’internet mòbil de les coses

La quinta generació de comunicacions mòbils s'acostarà a València el pròxim mes de juny, convertint-la en la capital mundial de la tecnologia 5G

La quinta generació de comunicacions mòbils s’acostarà a València el pròxim mes de juny, convertint-la en la capital mundial de la tecnologia 5G. Dos grans esdeveniments internacionals, el 5G Global Event i la Conference on Networks and Communications (EuCNC 2019), tindran lloc al Palau de Congressos del 16 al 21 i del 18 al 21 de juny, respectivament.

 Els principals investigadors de tot el món es donaran cita en la 28a edició d’EuCNC, per a presentar els últims avanços tecnològics i demostrar els resultats més recents dels projectes d’investigació, especialment del programa d’I+D H2020, cofinançats per la Comissió Europea. Per a això, a l’edició d’EuCNC 2019 s’afig l’esdeveniment Global 5G (G5GE) . El G5GE reunix a les associacions industrials 5G dels cinc continents: 5G-IA, IMT-2020, 5G-Forum, 5G-MF, 5G-Brasil i 5G- Amèriques. En paral·lel, el G5GE es desenvolupa com un fòrum de discussió, amb la particularitat que es realitzaran demostracions en viu de la tecnologia 5G en diversos punts de la ciutat, com la Marina de València, el Centre Històric o la Ciutat dels Arts i els Ciències.

 En paraules del president de l’EuCNC 2019 i Catedràtic i Director de l’Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia de la Universitat Politècnica (ITEAM), Narcís Cardona, “el traslladar als carrers de la ciutat exemples pràctics de les aplicacions en estos camps, contribuïx que la societat entenga que València és una ciutat d’avantguarda i referent en molts àmbits, com el de la tecnologia 5G”.

 Formant part de l’àrea expositiva s’inclourà una amplia gamma de tecnologies i productes obtinguts gràcies a projectes cofinançats per la Comissió Europea i de novetats tecnològiques impulsades per empreses líders en telecomunicacions. Les seues nombroses aplicacions comprenen des de l’automoció, seguretat viària o salut.

 La conferència compta amb el suport de la Comissió Europea, de la Societat IEEE i l’Associació Europea EURASIP i és un de les trobades europees més importants sobre comunicacions i xarxes a nivell mundial. En esta edició, se centrarà en sistemes i xarxes de telecomunicacions 5G i atraurà a més de mig miler d’assistents.

 Si vols conéixer més sobre estos esdeveniments pots visitar el seu web ací.