Published On: 1 de desembre de 2005Categories: Uncategorized

A més d´espectacle…

Més enllà dels premis rebuts, és una agradable sorpresa comprovar que les companyies reconeixen la gestió coherent i la severa política de qualitat de què es prea el Palau de Congressos i s´interessen per presentar les seues últimes produccions en un espai que,...

Més enllà dels premis rebuts, és una agradable sorpresa comprovar que les companyies reconeixen la gestió coherent i la severa política de qualitat de què es prea el Palau de Congressos i s´interessen per presentar les seues últimes produccions en un espai que, en principi, ningú no va pensar que podria resultar tan atractiu per als professionals de l´espectacle i d´altres sectors més dispars.

Cada dia, però, són majors les possibilitats del Palau de Congressos de València per a oferir nous serveis que complementen la seua activitat congressual.

Des del començament del curs fins a final d´any, el Palau de Congressos haurà acollit espectacles de naturalesa molt diversa: des de la singular percussió i dansa de Mayumaná, passant per musicals com Merlín, el regreso de la magia (espectacle contractat per la marca de cotxes BMW per als seus clients) o concerts com els oferits per Joaquín Sabina.

Els ritmes ètnics i urbans dels israelians Mayumaná van inundar la sala principal del Palau, que es va omplir d´un públic molt divers per a presenciar un espectacle que arribava a València precedit d´un gran èxit internacional i que va captivar els més de 30.000 espectadors que van assistir a les vint-i-una representacions que s´hi feren durant els últims dies de setembre i els primers d´octubre.

Singularment complex va ser el muntatge de l´estrena de l´espectacle Merlín, el regreso de la magia, protagonitzat per José Lifante i amb un repartiment de més de trenta actors. Les característiques d´aquesta obra, un musical transgressor de les regles tradicionals del gènere, posaren a prova la funcionalitat de les instal·lacions. El simple fet de tractar-se del primer muntatge, anterior a la gira, d´un espectacle de gran format hauria suposat, en espais escènics molt més experimentats, un desafiament titànic, i no ho va ser menys per al personal del Palau.

Gràcies a la seua tasca, però, es van superar les expectatives que la companyia havia dipositat en aquesta estrena.

Al mateix temps que una gran producció com l´anterior havia triat el Palau de Congressos de València per a fer l´estrena, uns altres tipus d´esdeveniments de caràcter molt més intimista, hi tenien ja el seu lloc reservat. Així, els cantautors Lluís Llach i Ventura Feliu ompliren el Palau amb la seua singular música a començaments de novembre amb la presentació del seu disc Que no s´apague la llum. Tan sols dos setmanes més tard, el jazz de qualitat hi va reunir els amants d´aquest estil amb un homenatge a Glenn Miller i la seua famosa Big Band.

Desembre s´ha obert, quant als espectacles, amb dos multitudinaris concerts de Joaquín Sabina que pertanyen a la gira del seu nou àlbum,Alivio de luto, amb el qual trenca un silenci de tres anys des que publicara l´últim treball d´estudi.

Fins a la fi de desembre altres espectacles trien també el Palau de Congressos de València per fer la posada en escena. Primer, l´auditori principal rep l´espectacular Cor, Ballet i Orquestra de l´Exèrcit Rus i, a final de mes, se succeeixen diversos esdeveniments d´altíssima qualitat que, novament, fan del Palau de Congressos de València un dels focus d´atracció per als ciutadans.

El concert musical Grease Tour, basat en la banda sonora de la coneguda pel·lícula protagonitzada per John Travolta i Olivia Newton-John, donarà pas als ritmes espirituals de la música gospel. Finalment, una gala dedicada als germans Strauss tanca aquest conjunt d´espectacles que troben en el Palau de Congressos de València l´entorn més adequat per a ser celebrats.