Published On: 30 de març de 2010Categories: Uncategorized

Cada vegada més internacionals

El Palau de Congressos de València albergarà 10 esdeveniments internacionals fins a l´estiu que comptaran amb vora 11.000 participantsEl Palau de Congressos de València serà l´escenari de fins a 10 esdeveniments de caràcter internacional fins a mitjan...

El Palau de Congressos de València albergarà 10 esdeveniments internacionals fins a l´estiu que comptaran amb vora 11.000 participants

El Palau de Congressos de València serà l´escenari de fins a 10 esdeveniments de caràcter internacional fins a mitjan juliol. Tres esdeveniments amb motiu de la presidència espanyola de la Unió Europea, quatre congressos i tres convencions fan de l´edifici valencià el referent en la ciutat per a albergar reunions importants.

Entre els congressos destaca la primera edició de l´International Congress on Controversies in Cryopreservation of Stem Cells, Reproductive Cells, Tissue and Organs (CRYO), la 33 Conferència Europea de Fibrosi Quística i el XVII Congress of FESPB (Federació Europea de Societats en Biologia Vegetal).

En l´apartat de convencions, el Festival of Media acostarà de nou fins a València els principals publicistes del món en la quarta edició del primer certamen mundial de creativitat i innovació en els mitjans de comunicació. Hi haurà directius dels principals grups de comunicació, grans anunciants i els millors creatius i estrategs d´agències de publicitat. Entre ells hi ha Jimmy Wales, un dels fundadors de Wikipedia; David Wheldon, director global de marca de Vodafone; Antonio Lucio, director mundial de màrqueting de VISA, o el director d´enginyeria de Google, Yossi Mattias. A més, la multinacional RedHat, líder en programari de codi obert, també ha previst realitzar el Red Hat & JBoss EMEA Partner Summit.

Per al conseller i director-gerent del Palau, José Salinas, “amb el pas dels anys el pes dels esdeveniments internacionals en les nostres instal·lacions ha augmentat de forma considerable, la qual cosa ens permet competir en un mercat cada vegada més exigent. Al mateix temps aconseguim atraure a la ciutat esdeveniments que generen un impacte econòmic important i que han permés que València siga la ciutat europea que més ha crescut en turisme congressual en els últims 10 anys. En l´actualitat se situa en el lloc 26 a Europa i en el 45 al món“.

Esdeveniments de la presidència espanyola de la UE
Amb motiu de la presidència espanyola de la Unió Europea el Palau ha estat designat la seu de diversos esdeveniments. Des del 12 fins al 17 d´abril hi tindrà lloc la 4a Conferència sobre el Seté Programa Marc amb el títol: The European RTD Framework Programmes: From Economic Recovery to Sustainability, un fòrum que busca un nou acord sobre els sectors industrials vitals, tant de nous com de tradicionals. Entorn d´aquesta reunió central es realitzaran altres 11 reunions específiques que abordaran els aspectes més rellevants de les noves iniciatives industrials relacionades amb l´I+D europeu amb apartats sobre Edificis energèticament eficients, Fàbriques del futur, Cotxe verd i Internet del futur, punts clau del pla de recuperació europeu.
Les reunions europees següents hi tindran lloc entre el 9 i l?11 de maig. La primera és la FEMIP Conference Valencia 2010, organitzada pel Banc Europeu d´Inversions, que examinarà les possibles respostes al desafiament energètic de futur plantejat en la conca mediterrània. Aquest esdeveniment anirà seguit de la Conferència sobre el Pla Solar Mediterrani, un dels projectes estratègics de la Unió Europea per al desenvolupament sostenible enfront del previsible increment de la demanda energètica en la regió euromediterrània i de la necessitat de reduir les emissions de gasos d?efecte hivernacle.

Esdeveniments nacionals
A més de les reunions internacionals, l´edifici també té previst acollir diferents esdeveniments de caràcter nacional fins al pròxim estiu com són el Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Fertilitat, la Reunió Nacional de Biologia Molecular de Plantes o el Congrés de la Federació d´Associacions de Comares d´Espanya.

Segons José Salinas “el Palau està consolidat dins del circuit de congressos nacionals que van rotant per les principals capitals espanyoles, fet que ens ha permés tindre una previsió per a mantindre el nivell d?activitat de les nostres instal·lacions i seguir funcionant amb els recursos que es generen de l´explotació del recinte, sense deixar de costat la innovació amb projectes com el de la coberta fotovoltaica o el projecte ECO, que situa el Palau entre els pocs recintes europeus que són capaços d´acollir esdeveniments sostenibles“.

Sobre el Palau de Congressos
El Palau de Congressos ha acollit vora 1.900 esdeveniments pels quals han passat més d´1,2 milions de persones en els quasi 12 anys d´activitat del Palau, que han generat un impacte econòmic de més de 500 milions d´euros, més de 16 vegades el valor de construcció de l´edifici.