Published On: 23 de abril de 2019Categories: Corporatiu

Com aconseguir una seu segura per a esdeveniments

En l'organització d'esdeveniments, cada vegada cobra major importància la seguretat. Et donem les claus que has de tindre en compte a l'hora de triar una seu segura.

De manera creixent, a l’hora de triar el lloc de celebració, l’organitzador tendeix a inclinar la balança a favor d’una destinació i una seu que no presente amenaces per als participants.

Esta pràctica és encara més habitual en l’àmbit internacional i en esdeveniments especialment sensibles, que exigeixen una localització i una seu preparada davant qualsevol perill. En este sentit, el Palau de Congressos de València reuneix totes les característiques necessàries per a minimitzar al màxim el risc d’intrusió i sabotatge, com així ho han avalat els seus clients en una enquesta de satisfacció realitzada per l’Associació Internacional de Palacios de Congressos, el resultat de la qual ha fet mereixedor a l’edifici del Premi al Millor Palacio de Congressos del Món en 2018.

Durant el desenvolupament de l’activitat”, tal com assenyala el director de l’Àrea d’Edifici i Seguretat del Palau de Congressos de València, Francisco Reig, “és important la col·laboració total amb els cossos i forces de seguretat, i comptar amb un equip professional de vigilants, de manera que el requeriment de dispositius especials no dificulte el funcionament de l’esdeveniment i tot es duga a terme de forma fluida i coordinada.” Però hi ha altres elements que complementen l’acció dels vigilants. A continuació, et donem les claus que has de tenir en compte a l’hora de triar una seu segura i que han fet del Palau un centre de referència. 

1. Tindre un sistema adequat contra el robatori i intrusió

És important comptar amb la presència de detectors centralitzats en un punt de control, que indiquen si hi ha hagut alguna alarma. Les barreres d’infrarojos i detectors d’obertura de portes en el perímetre del recinte ajuden a controlar els accessos.

2. La seguretat de l’edifici es completa amb un circuit tancat de televisió (CCTV)

Existeixen dos tipus de càmeres: fixes i mòbils o “domos”, ambdues han d’estar cablejades amb el centre de control. I què fan estes càmeres? Les càmeres graven de forma contínua sense oblidar els accessos tant de vehicles com de personal. 

3. Quant al sistema de detecció i extinció d’incendis,

Els detectors de fum i flama han d’estar instal·lats per tot l’edifici, que al mateix temps estaran centralitzats en una sala de control, on la vigilància ha de realitzar-se les vint-i-quatre hores del dia. En este sentit, també és fonamental la distribució d’extintors de pols polivalent i de CO2, així com BIES (Boques d’Incendi Equipades), per tot l’edifici.