Published On: 11 de març de 2016Categories: Uncategorized

Control de la hipertensió i nous fàrmacs en la clausura de la XXI Reunió SEH-LELHA

Al Palau de Congressos de València es clausura hui la XXI Reunió de la Societat Espanyola de Hipertensión-Liga Espanyola per a la Lluita contra la Hipertensió Arterial (SEH-LELHA).Entre les conclusions presentades durant la sessió de clausura, estan els els...

Al Palau de Congressos de València es clausura hui la XXI Reunió de la Societat Espanyola de Hipertensión-Liga Espanyola per a la Lluita contra la Hipertensió Arterial (SEH-LELHA).

Entre les conclusions presentades durant la sessió de clausura, estan els els resultats de l´Estudi d´Intervenció de la Pressió Arterial Sistólica (Systolic Blood Pressure Intervention Trial o ESPRINT). Aquest treball revela que controlar els nivells d´hipertensió per davall del comunament recomanat en pacients majors de 50 anys amb risc cardiovascular elevat, reduïx les taxes de malalties cardiovasculars com l´infart de miocardi, l´ictus, la insuficiència cardíaca aguda o la síndrome coronària aguda fins a un 25%. L´estudi ESPRINT, que va començar en la tardor de 2009, inclou a més de 9.300 participants de 50 anys d´edat d´ara en avant, inscrits en prop de 100 centres mèdics i pràctiques clíniques als Estats Units i Puerto Rico

D´altra banda, el XXI congrés SEH-LELHA va acollir la presentació dels resultats de l´assaig EMPA-REG OUTCOME® que demostra que l´Empagliflozina (Jardiance®) , un fàrmac per a tractar la hipertensió de l´Aliança Boehringer Ingelheim i Lilly, disminuïx el risc cardiovascular, i reduïx 1 de cada 3 morts cardiovasculars en pacients diabètics.

Aquest congrés ha reunit durant 3 dies a València a més de 2.000 professionals sanitaris que han analitzat, actualitzat i compartit coneixements i experiències relatives tant al diagnòstic com al maneig terapèutic del pacient hipertens, que ben sovint patix també altres factors´.

A Espanya la hipertensió ocupa ´el primer lloc entre els 25 problemes de salut més freqüents en majors de 65 anys, tant hòmens, com dones, arribant a afectar el 50% de la població d´aquestes edats´. I segons ha informat l´organització, en els últims 20 anys, esta patologia “ha anat escalant llocs en el rànquing de factors implicats en mortalitat fins a situar-se també al primer lloc´.