Published On: 1 de desembre de 2005Categories: Uncategorized

El món a l´abast de València

En els últims anys el panorama aeroportuari ha patit una autèntica revolució, no sols per l´aparició de les companyies «de baix cost», sinó per la de noves destinacions que han començat a focalitzar l´interés dels operadors i de les companyies aèries. Fins...

En els últims anys el panorama aeroportuari ha patit una autèntica revolució, no sols per l´aparició de les companyies «de baix cost», sinó per la de noves destinacions que han començat a focalitzar l´interés dels operadors i de les companyies aèries.

Fins fa molts pocs anys, només els aeroports de Madrid i de Barcelona tenien opció de vols diaris a les principals ciutats europees, i fins i tot a altres parts del món.

Actualment, l´aeroport de Manises, a València, ha esdevingut una plaça de primer ordre i València s´ha vist connectada amb les principals capitals europees, com Roma, Brussel·les, Londres o Berlín, entre d´altres.

A aquestes connexions amb les grans urbs del continent s´afegeixen noves rutes comercials amb altres ciutats de similar importància en el context europeu com ara Colònia,Milà o Zuric, per citar-ne algunes. Açò suposa que València està hui tan prop dels principals centres de negocis europeus com si d´un mateix país es tractara. En l´àmbit turístic és fonamental, ja que s´ha convertit en una de les destinacions que més trien els turistes estrangers.

I en el dels negocis, ha significat una revolució.

En aquest sentit, amb les instal·lacions immillorables del Palau de Congressos de València i amb l´aeroport de Manises funcionant amb més vols, molts congressos i convencions d´empreses internacionals poden celebrar-se a València.

Segons les dades facilitades per AENA, el creixement de passatgers de l´aeroport de València ha estat espectacular. En la temporada 2004 ja s´observà un creixement del 28,02% respecte a l´any anterior i s´arribà a la xifra de 3.100.630 viatgers comercials.Però les xifres provisionals d´octubre de l´exercici actual donen un creixement pròxim al 53% i, mentre que fins a octubre de l´any anterior es comptabilitzaren 2.604.031 viatgers, enguany s´ha arribat als 3.976.908. És a dir, que quan encara queden per comptabilitzar els dos últims mesos de l´any, ja s´ha superat amplament la xifra de viatgers comercials de tot el 2004, amb la qual cosa s´espera que les xifres finals dupliquen les que es van aconseguir fa només dos anys.

Les companyies de baix cost han motivat, en part, aquesta variació, ja que el creixement en nombre de passatgers comercials ha estat del 255% durant dos anys consecutius.