Published On: 8 de maig de 2010Categories: Uncategorized

El Palau acull dos reunions europees sobre energia i sostenibilitat

El Palau de Congressos de València, líder europeu en matèria de sostenibilitat en el sector del turisme congresual, ha sigut triat com la seu de dos esdeveniments relacionats amb esta temàtica i que se celebren en la nostra ciutat amb motiu de la Presidència...

El Palau de Congressos de València, líder europeu en matèria de sostenibilitat en el sector del turisme congresual, ha sigut triat com la seu de dos esdeveniments relacionats amb esta temàtica i que se celebren en la nostra ciutat amb motiu de la Presidència Espanyola de la Unió Europea.

Les diferents accions del Pla Estratègic de Sostenibilitat del recinte valencià li han permés consolidar-se com un referent dins del turisme de reunions en temes de present i de futur per a la societat actual com el respecte a l´entorn, l´eficiència energètica i la sostenibilitat.

Entre les accions pioneres es troba com a element més significatiu la coberta fotovoltaica de l´edifici, símbol més evident de la seua vocació sostenible i la qual ha aconseguit generar més de 480.000 kwh d´energia des de la seua posada en marxa. Este element s´unix a diverses certificacions en matèria mediambiental, les inversions realitzades per a ser més eficients energèticament i al projecte ECO (Organització Compromesa Ecològicament) el qual té com a objectiu la celebració d´esdeveniments verds.

Per al conseller director-gerent del Palau de Congressos, José Salinas, “acollir estes reunions suposen un alineament del nostre propòsit com a edifici amb la temàtica dels congressos i reunions que se celebren, i que a més ens permet posicionar-nos de forma preferent dins del mercat de reunions per a la celebració d´esdeveniments sostenibles“.

Reunions europees

El dilluns dia 10 acollirà la VIII Conferència FEMIP, un esdeveniment organitzat pel Banc Europeu d´Inversions i que abordarà els reptes de futur de l´energia en la conca mediterrània. Entre els assistents es troben ministres ambdós riberes mediterrànies, autoritats de la Unió Europea i destacats membres de la indústria del sector energètic.

En les següents jornades tindrà lloc la Conferència sobre el Pla Solar Mediterrani, un dels projectes estratègics de la Comissió Europea per al desenrotllament sostenible enfront del previsible increment de la demanda energètica en la regió  Euromediterrània i a la necessitat reduir les emissions de gasos d´efecte hivernacle.

Més informació:

VIII FEMIP Conference
Conferencia sobre el Plan Solar del Mediterráneo