Published On: 18 de juny de 2023Categories: Destacada, Palau de Congressos, Sostenibilitat

El Palau de Congressos aposta per una sostenibilitat alimentària en els seus esdeveniments

Coincidint amb el 18 de juny, Dia de la Gastronomia Sostenible, el Palau de Congressos posa en relleu la importància del desaprofitament alimentari

El 18 de juny és el Dia de la Gastronomia Sostenible. L’alimentació és un dels drets fonamentals de l’ésser humà. Dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible està el de fam zero i el paper del Palau de Congressos no és un altre que ser concienciador i sensibilitzar a tots els ciutadans. Per això en 2022 impulsem un conveni de col·laboració, renovat enguany, amb el Centre Mundial de València per a l’Alimentació Urbana Sostenible (CEMAS) i Fundació LluisAlcanyís de la Universitat de València per a impulsar la sostenibilitat alimentària mitjançant el monitoratge, datació i diagnòstic del desaprofitament alimentari en l’àmbit del Palau, una iniciativa que culminarà amb el disseny d’un protocol d’actuació enfront del desaprofitament. Aquest projecte també forma part del Pla BonProfit (Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica).

El primer pas és la recopilació de dades. Per a això és necessària a la col·laboració de les organitzacions de congressos que se celebren en l’edifici. A través d’enquestes a assistents i la col·laboració amb l’empresa de restauració del Palau, Gurmet Servei d’àpats & Espais, es mesuren els desaprofitaments i s’avaluen les causes que els originen.

A més, Gurmet ja ha posat en marxa el primer projecte pilot per a la donació d’aliments, pràctica que s’aconsegueix mantenint la cadena de fred i adequant les quantitats de producte a les necessitats de l’esdeveniment.

Sylvia Andrés, directora Gerent del Palau de Congressos de València apunta que “Tant de bo això ajude a canviar, a contagiar i a adonar-nos que no és tan complicat fer les coses d’una manera diferent”

Si vols saber més et convidem a veure el fòrum sobre alimentació sostenible que va organitzar el Palau de Congressos de València, on han participat Vicente Domingo (director del CEMAS), José Miguel Soriano (director de la CUNAFF), Corinna Heilmann (Business Development & International Relations Gurmet Servei d’àpats & Espais) i Sylvia Andrés (directora Gerent Palacio de Congressos de València).