Published On: 2 de febrer de 2024Categories: Uncategorized

El Palau de Congressos de València albergarà el 23 Congrés Nacional Farmacèutic en 2024

El 23 Congrés Nacional Farmacèutic en 2024 arriba a la Capital Verda Europea

El Congrés, que aterrarà en el Palau de Congressos de València del 7 al 9 de febrer de 2024, reunirà més de dos mil professionals farmacèutics gràcies a un programa científic de qualitat, presentació de comunicacions i altres activitats de gran interés per a tots els àmbits de desenvolupament de la Farmàcia. El congrés comptarà amb més de 40 sessions científiques i dos simposis paral·lels: Farmàcia Hospitalària i Distribució Farmacèutica.

El lema triat per al Congrés és “Transformant la sanitat amb el farmacèutic”. El Comité Organitzador i Científic vol transmetre amb aquest lema que els farmacèutics han de tindre un rol fonamental en la transformació que ha d’experimentar la sanitat. Aquest rol serà clau per a afrontar amb èxit els futurs i nous desafiaments; com l’envelliment, la cronicitat, la dependència, la digitalització o la polimedicación.

El 23 Congrés Nacional Farmacèutic no serà només un esdeveniment, sinó una declaració de la seua ferma determinació en la sostenibilitat. Entre altres mesures, es fomentarà el desplaçament a peu o en transport públic al Palau de Congressos, s’oferirà en el servei d’àpats cuina “de mercat”, amb productes del dia, frescos i de temporada; no es distribuirà informació en paper, sinó a través de suports digitals; i tot el material que s’use, des dels estands fins a les acreditacions, serà “reciclat i reciclable”.

A més, està prevista el mesurament de la petjada de carboni de l’esdeveniment i la seua compensació a través d’un projecte oficial del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, que consistirà en la reforestació dels Montes El Castro y las Tajuqeras en el Racó d’Ademús (València).

“Els farmacèutics estem compromesos amb la salut de les persones i això inevitablement inclou comprometre’s també amb la salut del planeta. No pot haver-hi persones sanes en un planeta malalt i per això hem decidit que el Congrés Nacional fora un congrés sostenible, perquè protegint el planeta estem exercint també la nostra labor com a sanitaris”, va afirmar Jesús Aguilar, president del Consell General de Col·legis de Farmacèutics.

Tota aquesta informació la pots trobar en la web del congrés