Published On: 1 de Juliol de 2007Categories: Congressos

El Palau reuneix
nombrosos experts en cirurgia plàstica

El congrés va aconseguir reunir un gran nombre de professionals d´aquesta especialitat que intercanviaren coneixements, recomanacions i protocols terapèutics amb la intenció d´assolir una correcta actualització científica. La XLII edició del congrés de la...

El congrés va aconseguir reunir un gran nombre de professionals d´aquesta especialitat que intercanviaren coneixements, recomanacions i protocols terapèutics amb la intenció d´assolir una correcta actualització científica. La XLII edició del congrés de la SECPRE va estar presidida pel doctor Salvador Rodríguez-Camps, cap de la Unitat de Cirurgia Plàstica i Estètica de l´Hospital Casa de la Salut de València.Rodríguez-Camps comentà que «la pretensió inicial va ser aconseguir l´assistència de 500 experts en cirurgia plàstica.

Per aquest motiu, estem molt orgullosos de confirmar la presència d´uns 600 cirurgians plàstics a València durant aquests dies». Entre els assistents estigué present el doctor Pedro Cavadas, que va explicar les raons del seu recent trasplantament de mà realitzat amb molt d´èxit.

Aquest reconegut expert en reconstrucció microquirúrgica,junt al seu equip de quatre cirurgians plàstics, realitzen aproximadament 1.800 cirurgies anuals, en les quals utilitzen els tractaments més nous per a donar solucions als pacients considerats inoperables o que han quedat amb seqüeles que són molt difícils de reparar.

A més s´abordaren temes de màxima actualitat com el trasplantament de cara,les noves tècniques per al lífting facial, el rejoveniment de la zona dels ulls,la cirurgia postbariàtrica i l´oncologia facial, la mamoplàstia de reducció, la mastopèxia,les noves tècniques de reconstrucció mamària, la microcirurgia de cap i coll i la cirurgia genital. També es tractà el tema de les cèl·lules mare, sobre les quals es digué que, en un futur molt pròxim, poden passar a formar part de la pràctica clínica habitual dels experts en cirurgia plàstica gràcies a que possibiliten la regeneració de teixits, músculs, os, greix, etc.

Per la seua banda, Rodríguez-Camps recordà durant l´exposició que realitzà en el congrés, que «gràcies a la cirurgia plàstica podem corregir diferents problemes que presenten els pacients, bé de caràcter congènit,adquirit,tumoral o involutiu, i aconseguir un resultat proporcional i estètic reparant o reposicionant les estructures superficials que afecten la forma i la funció corporal».

SECPRE, més de 50 anys d´existència Es va fundar oficialment el 1956 amb l´objectiu de millorar la qualitat d´assistència incidint en la formació, l´ètica professional, la pràctica clínica i la investigació en el terreny de la cirurgia plàstica. La Societat treballa per a defensar els interessos dels seus membres i per a ajudar-los a resoldre els problemes però, sobretot, contribueix a que l´usuari de la cirurgia plàstica estiga ben informat i conega que hi ha més de 900 cirurgians plàstics titulats al nostre país amb una formació excel·lent. Per aquest motiu, es recomana que les persones que estiguen pensant a fer-se alguna intervenció de cirurgia estètica se cercioren que el professional que les tractarà posseeix el títol oficial.