Published On: 1 de abril de 2011Categories: Uncategorized

Els Nobel de la medicina reproductiva

El 4th IVI International Congress atraurà al Palau de Congressos de València, del 7 al 9 d´abril, als millors professionals de tot el món en medicina reproductiva.Més de 1.100 inscrits provinents de 60 països es donaran cita en aquest fòrum que, malgrat ser el...

El 4th IVI International Congress atraurà al Palau de Congressos de València, del 7 al 9 d´abril, als millors professionals de tot el món en medicina reproductiva.

Més de 1.100 inscrits provinents de 60 països es donaran cita en aquest fòrum que, malgrat ser el tercer del món en nombre d´assistents (societats com l´europea o l´americana aglutinen entre 5000 i 7000 asistents), no té comparació en la qualitat científica del seu panell d´experts.

El programa d´aquesta 4a edició es centra en temes com les conseqüències a llarg termini de la reproducció assistida, els avanços aconseguits en tècniques menys invasives per al diagnòstic i selecció de gàmetes i embrions, o els canvis generats per l´aplicació de les noves tecnologies en la pràctica clínica per a, per exemple, generar gàmetes (células sexuales) artificials.

Entre els professionales més il·lustres es troben Paul Devroy, director del Centre de Medicina Reproductiva de Brussel·les i qui fora director de l´Institut Jones als EUA, on es va produir el primer embaràs per fecundació in vitro, Zew Rosenwaks. Ambdós debatran sobre les diferents formes d´entendre i desenvolupar la medicina reproductiva que imperen a Europa i als EUA.

Enguany, a més del Premi Internacional IVI a la Millor Investigació Clínica, s´entregarà el Premi Internacional a la Millor Investigació Bàsica. Aquestos guardons, dotats cadascú amb una aportació de 25.000 euros, són únics en la seua categoria i se´ls considera ja els Nobel de la medicina reproductiva. En aquesta ocasió han recaigut, respectivament, en el Dr. Bart C.J.M. Fauser i el Dr. René Frydman.

El congrés principal acull a més, com si d´un fill xicotet es tractara, el II Congrés Cryo, centrat en les últimes actualitzacions de la medicina aplicada a la criopreservació.

El Dr. Jose Remohí, president honorífic del congrés, ha destacat que en l´elecció del Palau de Congressos de València com a seu per segona vegada han comptat aspectes com la imatge, la serietat i la professionalitat i modernitat que l´edifici i el seu equip aporten al congrés.

Web del congrés