Published On: 23 de setembre de 2020Categories: Corporatiu

Ens sumem a la iniciativa internacional ‘Shine Gold’ en homenatge als xiquets i joves que lluiten contra el càncer

El Palau de Congressos s'il•luminarà de color daurat el 25 de setembre

Setembre és el mes de la sensibilització sobre el càncer infantil i el Palau de Congressos de València se suma a la iniciativa #EnciendeLaEsperanza, que ha llançat l’Associació de Pares de Xiquets amb Càncer de la Comunitat Valenciana (ASPANION), junt a la Federació Espanyola de Pares de Xiquets amb Càncer. En esta campanya internacional, també denominada ‘Shine Gold’, participa activament la Societat Europea d’Oncologia Pediàtrica (SIOP Europe), en col·laboració amb la Childhood Cancer Internacional (CCI) que ho porta fent des de 2015.

El 25 de setembre, els salons multiusos 1 del nostre edifici, junt a diversos edificis emblemàtics del món, s’il·luminaran de color dorat, amb l’objectiu de conscienciar a la població i homenatjar els xiquets i xiquetes i adolescents que lluiten contra el càncer, als seus cuidadors, als professionals de la salut i els científics que investiguen esta malaltia. També l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València instal·larà unes lones amb un llaç dorat en la balconada situada en l’hall 1 de Consultes Externes de l’edifici assistencial. I el Museu Príncep Felip de la Ciutat de les Arts, l’hotel Westin de València, l’Ajuntament de València i Ajuntament de Benidorm també se sumaran a la iniciativa il·luminant els seus edificis.

El Palau de Congressos de València acollirà, entre el 26 i el 30 d’abril de 2021, la segona edició de la Reunió Anual d’esta societat científica europea, que ha triat València com a seu per a celebrar este congrés internacional. Oncòlegs, cirurgians, infermers, científics, investigadors, pares i pacients es reuniran amb l’objectiu d’intercanviar experiències, compartir coneixement i avançar en la investigació del càncer infantil.

El format d’este congrés, que durarà cinc dies, serà nou, amb tallers interactius i fòrums que oferiran als grups de treball la possibilitat de debatre i difondre els resultats de la investigació clínica duta a terme a Europa. Una altra de les novetats que presentarà esta edició és l’organització d’una carrera benèfica pels voltants de València, amb el propòsit de conscienciar a la ciutadania sobre el càncer infantil. Els ingressos es donaran íntegrament a l’Organització de Càncer Infantil (CCI) Europe, una organització de suport i defensa dirigida per pares per a xiquets i adolescents amb esta malaltia.

La CCI està composta per 167 organitzacions de pares afectats de 90 països. CCI Europa, en concret, està present en 32 països a través de 63 organizacions de pares, entre elles ASPANION i la Federació Espanyola de Pares de Xiquets amb Càncer.

A la primera edició de la Reunió Anual van assistir a més de mil participants de 65 països i va comptar amb la col·laboració del CCI Europe. En la segona edició tornaran a organitzar el congrés les dos entitats.

Per a més informació sobre la iniciativa internacional i el congrés, podeu accedir a SIOP Europe