Published On: 5 de Juliol de 2019Categories: Turisme de reunions

Fort aposta per la internacionalització

La internacionalització, un dels temes principals de la taula redona ‘El futur dels palaus de congressos’ del XVI Congrés APCE.

La internacionalització, un dels temes principals de la taula redona ‘El futur dels palaus de congressos’ del XVI Congrés APCE. 

La internacionalització va ser un dels temes estrela que la directora gerent del Palau de Congressos de València, Sylvia Andrés, va abordar en la taula redona ‘El futur dels palaus de congressos’, durant la celebració del XVI Congrés APCE, en INFECAR (Gran Canària), en la qual també van participar Mario Cajiao, vicepresident del Centre Internacional de Negocis i Convencions de Bogotà, Marc Rodríguez, director gerent del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) i Belén Mann, directora de convencions d’IFEMA.

Espanya ocupa el tercer lloc en el podi del turisme de reunions internacional, segons les últimes estadístiques de l’Associació Internacional de Congressos i Convencions i este posicionament ve avalat no solament per Madrid i Barcelona, sinó també per nombroses destinacions españoles, les infraestructures de les quals tenen potencial per a continuar creixent en el futur, d’ací la importància de la nostra opinió en este sector.

A més d’este factor, els conferenciants van destacar altres característiques que marcaran els esdeveniments del futur i que ja són un present en nombroses empreses del nostre entorn. Els avanços tecnològics i l’experiència de l’assistent passen a ser considerades prioritats per als organitzadors d’esdeveniments. El ‘one size  fits all’ ja no val i el component emocional serà un aspecte transversal en la reunió.

Un nou format de reunió que permeta al delegat passar de ser un mer oïdor a interactuar amb l’esdeveniment; la posada en marxa d’espais intel·ligents i versàtils; l’internet de les coses i esdeveniments globals sense barreres espai/temps, seran alguns dels elements que marcaran la tendència dels pròxims anys, sense descurar el face to face que malgrat els avanços de la comunicació, coexisteix i permet aportar a l’assistent un valor afegit com és el networking.

Conscients d’estos canvis, els palaus de congressos, necessiten una inversió constant per a continuar sent seus de referència en el mercat de reunions internacional. De fet, segons dades de l’Associació Internacional de Palacios de Congressos, el 70% dels centres congressuals estan planejant remodelacions en els recintes, la qual cosa els permetrà adaptar-se i reinventar-se per a continuar a l’avantguarda tecnològica.