Published On: 7 de maig de 2018Categories: Congressos

Més de 1.500 metges d’Atenció Primària es donen cita al Palau de Congressos de València

El recinte congresual valencià acull el XXV Congrés Nacional de Medicina General i de Família del 31 de maig al 2 de juny de 2018, que atraurà a més 1.500 professionals sanitaris.

El recinte congresual valencià acull el XXV Congrés Nacional de Medicina General i de Família del 31 de maig al 2 de juny de 2018, que atraurà a més 1.500 professionals sanitaris.

Després d’haver passat per A Coruña, Granada i San Sebastián, València acull les bodes de plata del congrés de Medicina General i de Família, que coincidixen a més amb la celebració del 30 aniversari d’esta Societat (SEMG) . En el moment actual, la SEMG s’ha consolidat en l’àmbit de la Medicina d’Atenció Primària i com comenta la Presidenta del Comité Organitzador, María Asunción Iturralde, els 25 anys transcorreguts des de la primera edició del congrés, han marcat el tancament d’una etapa per a donar pas a una altra de maduresa.

En esta ocasió el lema de l’esdeveniment será “25 anys de Valors, Ciència i Competències”, fent referència als principis ètics i professionals de la SEMG: atenció al pacient, avanços científics, qualitat assistencial, …

L’interessant programa científic que l’organització ha preparat, incorpora els últims avanços sanitaris que s’abordaran sobretot des del punt de vista pràctic i que pretenen millorar la qualitat assistencial dels centres de salut, però a més dels temes fonamentalment clínics, es farà insistència en els reptes a què han d’enfrontar-se este sector: violència familiar, ús de les noves tecnologies o bioètica. Estos continguts també seran analitzats des del vessant social i d’actuació en la comunitat, tan rellevant en el dia a dia d’estos professionals.

Dins de les iniciatives pioneres que arreplega esta trobada, podem destacar la convocatòria de 250 beques dirigides a residents de Medicina Familiar i Comunitària, per a fomentar la investigació en els primers anys de formació d’estos especialistes, o activitats escolars per a informar dels factors de risc del tabac, coincidint amb la celebració del Dia Mundial Sense Tabac, el 31 de maig.

Més informació ací.