Published On: 8 de maig de 2023Categories: Congressos, Destacada, Palau de Congressos

Més de 2000 especialistes en Radiologia Gastrointestinal i Abdominal es reuneixen en el Palau de Congressos de València

Després del seu reeixit congrés en 2009 en el Palau, la Societat Europea de Radiologia Gastrointestinal i Abdominal (ESGAR) torna per a celebrar la seua gran trobada anual.

La trobada ESGAR 2023 és la major reunió sobre abdomen en el món. Formada per persones expertes en radiologia que treballen en estreta col·laboració amb especialistes en gastroenterologia, hepatología, cirurgia abdominal o patologia, aquesta societat celebra una gran trobada anual, el qual rep un gran nombre de participants procedents d’Àsia, Austràlia o Amèrica. No obstant això, en aquesta edició i degut principalment a les limitacions després de la pandèmia, la major part procediran d’UK, Holanda, Itàlia, Dinamarca, Espanya i en general de tota Europa. En concret seran més de 1500 persones les que del 13 fins al 16 de juny del 2023 compartiran idees i coneixements en el palau valencià.

La presidenta del congrés, Prof. Dra. Asunción Torregrosa, responsable de l’Àrea Clínica d’Imatge Mèdica de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València destaca que aquest esdeveniment permet a les persones radiòlogues abdominals compartir els seus coneixements en aquelles malalties que involucren l’abdomen, i que les persones radiòlogues no expertes en abdomen i en formació reforcen el correcte maneig radiològic dels principals tumors i afeccions abdominals importants com els tumors rectals, hepàtics i pancreàtics. A més, les aplicacions de la intel·ligència artificial en radiologia abdominal, principalment en càncer, s’inclouran en les conferències com a enfocament d’avantguarda.

El primer dia, el congrés albergarà el curs de postgrau anomenat “Foc en l’Abdomen” i la resta de dies, se celebraran fins a set sessions en paral·lel, on tindran cabuda tots els temes relacionats amb diagnòstic per imatge de la patologia abdominal (hepatitis, inflamació biliar, pancreatitis, peritonitis, inflamació gastrointestinal), així com els seus reptes i tractament.

Des de l’organització destaquen, a més de la forta comunitat d’especialistes en radiologia que té València, la climatologia de la ciutat, la perfecta adequació de l’edifici al format de l’esdeveniment i l’experiència prèvia, com alguns dels motius que han motivat l’elecció de València i el Palau novament com a seu després de catorze anys.

L’esdeveniment comptarà amb la tecnologia digital per a la presentació de pòsters, permetent la consulta en línia i l’enviament del material seleccionat a adreces de correu electrònic individuals. Per a més informació, fes clic ací