Published On: 16 de setembre de 2014|

El Palau de Congressos acull la celebració de la 40º Reunió Anual de la Societat Nuclear Espanyola

La Societat Nuclear Espanyola ha triat el palau valencià per a la commemoració de la seua 40 Reunió Anual, coincident amb el 40 Aniversari de la seua fundació, en el què es donaran cita 600 professionals del sector per a compartir els últims avanços en energia nuclear

El Palau de Congressos de València donarà la benvinguda a partir del pròxim 1 d’octubre a la Societat Nuclear Espanyola (SNE), que durant tres dies reunirà en el seu congrés a més de 600 experts nacionals i internacionals per a actualitzar els seus coneixements i conèixer de primera mà els pròxims reptes a què haurà d’enfrontar-se el sector. En esta ocasió, es dóna la circumstància que la trobada coincideix a més amb el 40 Aniversari de la SNE, la qual cosa ho fa especialment significatiu, no sols pel seu gran interès científic sinó per la seua rellevància i trajectòria en la història de l’entitat.

La Societat Nuclear Espanyola, és una associació sense ànim de lucre, declarada d’utilitat pública, l’objectiu primordial de la qual és la divulgació del coneixement científic i tecnològic en matèria nuclear.

En aquesta trobada estaran representades de l’orde de 30 empreses que desenrotllen la seua activitat en el sector nuclear nacional i internacional i presentaran els seus productes i servicis en una exposició paral·lela que té lloc en el propi palau de congressos. Este congrés se celebra anualment en una ciutat diferent i des de l’any 2002 no s’havia celebrat a València. La reunió està composta d’un programa científic i tècnic i temes d’actualitat a debatre. Intervindran representants institucionals de la ciutat i de la Generalitat Valenciana així com ponents que explicaran el programa nuclear xinés i els últims avanços en emmagatzemament d’energia elèctrica que exposaran les iniciatives, novetats i projecció del sector energètic nuclear, els usos de les quals van des de l’activitat empresarial de servicis passant per la fabricació d’equips o de combustible, fins a les investigacions científiques en el context universitari. En concret, el Palau de Congressos de València ha sigut testimoni anteriorment d’una de les més importants aplicacions d’este sector en l’àmbit sanitari: la medicina, a través d’esdeveniments com el Nuclear Science Symposium and Medical Imaging Conference o el XXIX Congrés de la Societat Espanyola de Medicina Nuclear.

 Paral·lelament al programa del congrés, l’organització ha programat també activitats en què involucra a la societat en general, com el Curs Bàsic de Ciència i Tecnologia Nuclear, impartit per la Comissió de Jóvens Nuclears de la SNE, i que obri les seues portes a estudiants de tota la comunitat autònoma durant els dies del congrés, i la setmana prèvia es dedicarà el curs als periodistes que desitgen ampliar coneixements en esta materia.

A més, tindrà lloc la Conferència Women in Nuclear (WiN), de títol “La Nova Factura Eléctrica”, una associació de dones involucrades professionalment en el món de les radiacions ionitzants i les seues aplicacions.

L’elevat nivell científic i tecnològic d’esta trobada, forma part de l’estratègia proposada pel Palau de Congressos per a la captació de grans esdeveniments nacionals i internacionals que transformen a la ciutat de València en punt de trobada de la comunitat científica i empresarial. Tan sols en aquest exercici, s’han presentat 67 noves candidatures la data de celebració de la qual aconsegueix fins a 2019 i s’han guanyat 17 candidatures que generaran unes 33.000 pernoctacions i un impacte directe i indirecte aproximat de 18 milions d’euros.

Referent a l’activitat que acollirà el recinte en 2014, està previst que se celebren 34 congressos, sent més del 60% d’àmbit internacional, a estos esdeveniments acudiran més de 22.000 persones, generant un impacte econòmic unes tres vegades superior al d’un turista convencional.

Sobre el Palau de Congressos de València

 Inaugurat el 2 de juliol de 1998, el Palau de Congressos ha acollit més de 2.300 esdeveniments en què han participat 1,6 milions de persones, sent l’impacte econòmic directe i indirecte d’esta activitat de 896,4 milions d’euros. El recinte, guardonat amb nombrosos reconeixements mediambientals i de qualitat, va ser premiat com a Millor Palau de Congressos del Món en 2010 per l’AIPC (Associació Internacional de Palacios de Congressos) i s’ha consolidat com una de les principals seus de grans congressos i convencions a nivell nacional.”