El Palau de Congressos incrementa la seua activitat i la seua facturació un 28% en el primer semestre de l’any
El Palau de Congressos de València arriba al seu setzè aniversari amb uns resultats que milloren els obtinguts en l'exercici 2013. Un de les dades que referenda aquest fet és l'increment de l'activitat de l'edifici, sent aproximadament aquest ascens d'un 28% en nombre d'esdeveniments. Un altre dels indicadors, és el nombre de dies d'ocupació de l'edifici, el qual ha resultat un 21% major que en el mateix període de l'any anterior."
D’entre l’activitat congressual acollida durant estos sis primers mesos, podem destacar la celebració de 19 congressos i 9 convencions. La major part d’estos esdeveniments ha sigut de caràcter cientificosanitari, com el 23rd Biennal International Congress on Thrombosis, que després de 20 anys portava a Espanya prop de 2.000 persones de 17 països del Mediterrani per a compartir els avanços del tractament de la trombosi i la seua prevenció, el XVIII Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC), on més de 1.300 experts van debatre sobre el desenvolupament de vacunes per a malalties com el VIH i els nous tractaments per a la curació de l’ Hepatitis C, el III Congrés de la Societat Espanyola de Trasplantaments, el 56 Congrés de la Societat Espanyola d’Endocrinologia i Nutrició o el V Congrés Mundial de Biotecnologia, un esdeveniment que anys anteriors va tindre lloc als Estats Units i Índia i que va reunir nombrosos experts en biotecnologia d’arreu del món.
Fora d’aquest àmbit, el Palau va donar la benvinguda als participants del Global Russia Business Meeting fòrum de trobada de més de 400 líders d’empreses a nivell mundial, la majoria d’ells procedents de la Federació Russa. També el recinte ha sigut testimoni d’altres trobades com l’Academic Conference MPEG 108 (The Moving Picture Experts Group) , els assistents del qual van promoure el desenrotllament de nous estàndards per a la representació codificada d’àudio i vídeo digital, el 14th European Academy of Management Annual Conference (EURAM14), on es va establir un diàleg sobre com la gestió de l’educació contribueix a la promoció d’una competitivitat sostenible en la nostra societat, o el XV Congrés AECOC: Fruites i Hortalisses, punt de trobada para més de 200 alts directius de la cadena de valor hortofructícola que comercialitzen un 50% de la producció nacional
Des del punt de vista empresarial, companyies farmacèutiques com Alcon Cusi o Janssen, cadenes d’alimentació com Carrefour o Consum, asseguradores com Santalucía, o Coinbroker, o entitats financeres com Bankia o Banc Santander van ser algunes de les entitats que han celebrat les seues convencions durant este període en les instal·lacions del Palau i que gràcies a la flexibilitat dels espais van comptar amb posades en escena totalment personalitzades que van garantir l’èxit de les reunions.
Resulta d’interès a més assenyalar que en estos mesos s’ha apreciat un increment del nombre d’esdeveniments i assistents internacionals, la qual cosa ha repercutit en la generació d’un impacte econòmic directe i indirecte en aquest primer semestre, d’aproximadament 38,4 milions d’euros per a la ciutat de València.
Durant el període analitzat s’aprecia una recuperació dels volums de facturació del Palau, incrementant-se els ingressos per activitat congressual en un 32,6% enfront dels de l’exercici 2013; mentres que els ingressos totals s’incrementen un 28%. En relació a les despeses fixes, estos s’han vist reduïts en un 3%.
El resultat net comptable provisional va ser positiu en 31.490 euros i el deute financer es va reduir en 243.706 euros.
Les dades d’activitat avalen el paper del Palau com dinamitzador del turisme de reunions, la qual cosa contribueix al posicionament de València per davant de ciutats com a Nova York, San Francisco, Moscou o Chicago. Actualment la nostra ciutat es troba en tercer lloc com a destí de congressos internacionals a Espanya i en quint lloc en el rànquing europeu (sense tindre en compte capitals de nació) segons la Unió Internacional d’Associacions. En la mateixa línia, les estadístiques d’ICCA (Associació Internacional de Congressos i Convencions) coincideixen a situar a València en el pòdium nacional i li assignen un creixement en esta tipologia de reunions del 54% en els últims 10 anys.”
A l’activitat registrada durant este període se li afegiran importants cites congresuales durant tot l’exercici entre les que es troben: el 21st International Meeting on Advanced Spine Techniques, International Conference on High Energy Physics, la Reunió Anual de la Societat Nuclear Espanyola o el XXVIII Congrés de la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalària i Atenció Primària.
Les labors de captació de negoci que assegure continuïtat a esta agenda continuen sent una prioritat dins del pla estratègic dissenyat, gràcies a este treball comercial, en enguany 2014 ja s’han presentat 67 noves candidatures la data de celebració de la qual aconseguix fins a 2019 i s’han guanyat 17 candidatures d’actes que generaran unes 33.000 pernoctacions i un impacte directe i indirecte aproximat de 18 milions d’euros.
Sobre el Palau de Congressos de València
Inaugurat el 2 de juliol de 1998, el Palau de Congressos ha acollit més de 2.300 esdeveniments en què han participat 1,6 milions de persones, sent l’impacte econòmic directe i indirecte d’aquesta activitat de 896,4 milions d’euros.
El recinte, guardonat amb nombrosos reconeixements mediambientals i de qualitat, va ser premiat com a Millor Palau de Congressos del Món en 2010 per l’AIPC (Associació Internacional de Palacios de Congressos) i s’ha consolidat com la principal seu de grans congressos i convencions a València.