Published On: 9 de març de 2022|

El Palau de Congressos adjudica la renovació de les butaques de l’edifici

Emiliano García destaca que la renovació de les butaques permetrà al centre congressual continuar oferint el millor servici als seus visitants

El Consell d’Administració del Palau de Congressos ha aprovat l’adjudicació del concurs per a la renovació de les butaques de l’edifici a l’empresa Ascénder. L’adjudicatària, a més de subministrar i instal·lar les noves butaques, també s’encarregarà de retirar les antigues, de la instal·lació de la nova moqueta i de la il·luminació de recorregut dels auditoris 1 i 2. El regidor de Turisme i Internacionalització i president del Palau de Congressos, Emiliano García, ha destacat que esta inversió “permetrà al centre congressual continuar oferint el millor servici als visitants i mantindre el palau com una referència de primer ordre entre de les destinacions internacionals de reunions i congressos”.

 

“El pròxim 2 de juliol es compliran 24 anys des de la inauguració del Palau de Congressos de València. Durant quasi un quart de segle, el Palau ha estat complint la seua missió: aportar turisme de negoci a la ciutat de València, obtenint un impacte econòmic beneficiós per a la prosperitat de la ciutadania, i potenciant el prestigi científic i cultural de València, com a ciutat congressual capdavantera en l’àmbit europeu i internacional. I el Palau ha de continuar complint la seua missió. En els últims anys, gràcies al suport de l’Ajuntament de València, s’ha continuat potenciant les inversions i, afortunadament, l’edifici torna a comptar amb equipaments audiovisuals punters i es manté com a seu referent. Però cal continuar millorant, adaptant-se al transcurs del temps i renovant tots els aspectes consubstancials de l’activitat congressual”, ha subratllat García.

Les actuals butaques dels auditoris 1 i 2 són les mateixes des de la seua construcció i són un dels elements fonamentals per a l’edifici i la seua activitat. Durant estos 24 anys han suportat el pas de més de 3.000 esdeveniments. Així, les actuals butaques han resistit el pas i el pes de dos milions de persones durant quasi 80.000 hores. Per això, s’ha plantejat la necessitat de substituir-les. La renovació de les butaques es realitzarà al llarg de l’estiu de 2022.

Per a tot el procés licitador, des de la confecció del plec fins a l’anàlisi de les ofertes i fins i tot la supervisió de l’execució del subministrament i instal·lació de les noves butaques, el palau ha comptat amb l’ajuda de l’Institut de Biomecànica de València, IBV, que ha aportat “totes les garanties de professionalitat, objectivitat i rigor”, ha indicat García. L’IBV ha signat l’informe tècnic en el qual es basen els informes de la mesa de contractació que porten la proposta d’adjudicació. El Consell d’Administració del Palau de Congressos de València, en reunió extraordinària celebrada hui, ha declarat adjudicatària del contracte a l’empresa que millor puntuació ha obtingut, Ascénder.

A la licitació es van presentar un total de cinc empreses. Les puntuacions dels criteris subjectius de valoració van ser atorgades per l’IBV sobre la base dels criteris expressats en el plec de condicions, tots ells destinats a garantir la selecció d’unes noves butaques de la màxima qualitat, en base a la seua ergonomia, disseny, materials, durabilitat, tests duts a terme amb col·lectius de persones específicament seleccionades sobre la base de les seues diferents altures, pesos, entre d’altres, així com tot el conjunt d’estudis tècnics i d’enginyeria ergonòmica.