Published On: 13 de febrer de 2024|

EL PALAU DE CONGRESSOS DE VALÈNCIA AL COSTAT DE LA FUNDACIÓ ASINDOWN I GURMET SERVEI D’ÀPATS I ESDEVENIMENTS, AVANÇA EN LA INCLUSIÓ

El Palau de Congressos de València enriqueix el seu equip de restauració amb persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, alineant-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

En el dia de hui, 13 de febrer, es marca una fita significativa en el Palau de Congressos de València, gràcies a la inclusió de persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual en el servei de restauració d’esdeveniments. Aquesta acció demostra que en l’equip del Palau hi ha espai per a tots els col·lectius i està en línia amb l’aposta del centre congressual pel compliment dels ODS, en concret amb l’objectiu 10, que advoca per la reducció de les desigualtats.

Gràcies a una col·laboració excepcional entre Gurmet Servei d’àpats i Esdeveniments, empresa amb la qual recentment el Palau ha renovat el servei de restauració, i Asindown València, fundació que ha posat recentment en marxa La Mare Que Va, centre de formació en hostaleria i turisme per a persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, el Palau de Congressos de València començarà a comptar amb el suport de persones amb discapacitat intel·lectual en un dels serveis clau en la celebració d’esdeveniments: la restauració.

En el Palau de Congressos de València, s’ha dut a terme una sessió formativa única que obri el camí a la inclusió sociolaboral d’aquest col·lectiu. Amb l’assistència de huit persones usuàries del programa formatiu de Asindown València en el Centre de Turisme de València i dos formadors, la instrucció s’ha centrat en familiaritzar-los amb els diferents espais de l’edifici i proporcionar-los pràctiques reals, com el muntatge de taules per a esdeveniments de gala.

En paraules de Paula Llobet, presidenta del Consell d’Administració del Palau de Congressos i regidora de Turisme de l’Ajuntament de València, “existeix un fort compromís per la inclusió social i el foment de la diversitat a València i el Palau de Congressos és un dels models de referència que abandera el turisme sostenible, un dels grans motors de l’economia local. Accions com la de hui han de contribuir a sensibilitzar a la població i moure’ns a continuar treballant en l’estratègia d’aconseguir una ciutat cada vegada més oberta a través de la promoció de polítiques que reduïsquen la desigualtat i afavorisquen el benestar de la ciutadania.”

Des de l’any 2003, el Palau ha treballat amb Gurmet Servei d’àpats i Esdeveniments en exclusivitat. Recentment el Palau ha renovat la seua relació a l’ésser l’empresa guanyadora de l’últim concurs de restauració. Entre els criteris de la seua oferta destaquem: el suport a la inserció laboral de col·lectius desfavorits, oferir producte local i de temporada o la minimització del desaprofitament alimentari. El contracte que estarà vigent per dos anys, prorrogables a tres més i assegurarà la millora continuada en el servei de restauració del Palau i la implantació d’iniciatives concordes a les noves tendències i necessitats del turisme de reunions.