Published On: 8 de Juliol de 2009|

El Palau de Congressos de València, finalista en els premis d´innovació internacionals de l´AIPC

El Palau de Congressos de València ha quedat finalista en els premis Innovation Award convocats per l’Associació Internacional de Palaus de Congressos (AIPC). El recinte valencià ha estat l’únic edifici espanyol que es trobava entre els finalistes de la present edició.

El Palau de Congressos de València ha quedat finalista en els premis Innovation Award convocats per l’Associació Internacional de Palaus de Congressos (AIPC). El recinte valencià ha estat l’únic edifici espanyol que es trobava entre els finalistes de la present edició. L’AIPC Innovation Award reconeix la creació de nous enfocaments en qualsevol aspecte de la gestió, la comercialització o l’explotació de centres de congressos i convencions.

El Palau participava presentant, sota la denominació «Helios», el projecte que ha permés que l’edifici transformara la seua coberta amb la incorporació d’una instal·lació solar fotovoltaica com a aportació innovadora dins del camp de la sostenibilitat. Una iniciativa basada en la utilització dels recursos naturals com a font d’energia, mitjançant la integració absoluta de la instal·lació sense alterar la singular silueta de l’edifici.

El director-gerent del Palau de Congressos de València, José Salinas, ha destacat la importància de ser «l’únic recinte espanyol i un dels tres europeus seleccionats, perquè reflecteix el compliment de la missió de ser un edifici excel·lent tant en la gestió com en la seua estratègia d’innovació i diferenciació; això li permet continuar sent un referent en el mercat del turisme de reunions en l’àmbit nacional i internacional».

El reconeixement del Projecte Helios consolida l’aposta constant per la sostenibilitat i el respecte al medi ambient. Una aposta que compta amb la instal·lació fotovoltaica com a vèrtex més visible d’una política d’actuacions continuada, basada en l’ús eficient dels recursos, per a minimitzar l’impacte ambiental, i en l’obtenció d’un compromís general amb el consum responsable.

Reconeixements

També l’exercici passat l’AIPC va reconéixer al Palau de Congressos de València com un dels millors espais del món per a l’organització d’esdeveniments. Un jurat independent li va atorgar una puntuació de 89,75 sobre 100, més de dos punts per damunt de la mitjana de les notes dels recintes finalistes.

Al mes de maig, el centre valencià va quedar igualment finalista en els Green Supplier Awards, guardons que es lliuren durant la celebració del certamen IMEX a Frankfurt, la principal fira del sector del turisme de congressos i reunions al món. També en aquesta ocasió va ser l’únic edifici espanyol triat entre els finalistes.

11é aniversari

El Palau de Congressos va complir el passat 2 de juliol 11 anys d’activitat. El pròxim 14 de juliol complirà 4.000 dies en funcionament, temps en què ha acollit 1.814 esdeveniments pels quals han passat més d’1,2 milions de persones.

Gràcies a aquesta intensa activitat, continua consolidant la seua posició com un dels edificis més emblemàtics de la ciutat i com a símbol i referent del turisme de reunions, participant de forma activa en l’espectacular creixement experimentat per València i exercint un paper clau en el seu desenvolupament econòmic i social. Tant és així, que l’impacte econòmic generat des que fóra inaugurat ascendeix a més de 500 milions d’euros, més de 16 vegades el valor de construcció de l’edifici.

Els bons resultats han acompanyat el Palau al llarg de la seua trajectòria, permetent al seu torn que continue amb els seus esforços i estratègies de creixement en la millora contínua i la qualitat de tots els seus processos, a fi d’obtindre aportacions qualitatives que contribueixen a incrementar els seus nivells d’activitat.

Les polítiques de gestió instaurades continuen consolidant l’autofinançament de l’entitat i, igualment, asseguren la inversió necessària per a mantindre unes instal·lacions en l’avantguarda tecnològica; a més, han permés al Palau implantar el Sistema Integrat de Gestió de Qualitat i Medi Ambient ISO 9001 i ISO 14001 o aconseguir el distintiu «Q» de Qualitat Turística. Així mateix, el 2007, el Palau de Congressos va obtindre el major reconeixement europeu en gestió, el Segell a l’Excel·lència Europea 400+, l’únic recinte a Espanya i el segon a Europa que el té.