Published On: 18 de desembre de 2019|

El Palau de Congressos incrementa l’activitat un 34% en 2019 i creix en internacionalització

El recinte congressual destinarà 2.250.000 euros a noves inversions en 2020

El president del Palau de Congressos i Regidor de Turisme, Emiliano García, ha destacat este matí que l’organisme municipal “va incrementar l’any passat la seua activitat un 34 per cent i va créixer en internacionalització”. El regidor ha dit que “estes xifres fan de 2019 un dels millors anys de la història del Palau de Congressos i avalen la destinació València com un dels més capdavanters en turisme congressual”.

Així ho ha explicat durant la roda de premsa en la qual s’han presentat els resultats del balanç anual del Palau de Congressos juntament amb la seua directora, Sylvia Andrés. Segons els resultats presentats per l’entitat, este augment del 34 cent de l’activitat haurà generat a la ciutat un total de 99.386 pernoctacions. A més, el president del palau de Congressos ha precisat que “el 61 per cent dels congressistes procedeixen de fora del nostre país, la qual cosa situa el recinte congressual com a referent del turisme de congressos a nivell mundial”.

Respecte a la situació financera de l’entitat, el recinte congressual garanteix la seua solvència econòmica i preveu a final d’any un resultat econòmic d’1.630.000 euros i un EBITDA d’1.875.000 euros. Destaca a més la cancel·lació, a l’agost d’enguany, del deute financer que ascendia a 2.243.000 euros. Per a la directora gerent del Palau de Congressos, Sylvia Andrés, “estes dades són el resultat d’un intens treball de l’equip, que ha contribuït a consolidar el lideratge del Palau de Congressos de València a nivell internacional”.

Al llarg de 2019, l’informe d’actuacions revela que l’equip del Palau de Congressos ha realitzat més de 800 visites comercials i ha presentat 198 candidatures d’esdeveniments. Tot això ha afavorit la cartera futura, que actualment compta amb uns 70 esdeveniments confirmats fins a l’any 2022, que generaran 125.348 pernoctacions a la ciutat. Emiliano García ha posat en valor el treball que des de la Regidoria, la Fundació Visit València i el Palau de Congressos es duu a terme per a “reforçar la marca València en el mercat internacional MICE” i que, en la seua opinió, “es tradueix en els excel·lents resultats del  balanç”.

 

INVERSIONS 

El Palau de Congressos ha destinat enguany 345.000 euros en inversions, amb l’objectiu d’enfortir el potencial de l’edifici i continuar contribuint a l’augment de la satisfacció dels congressistes. El 33 per cent de les inversions han sigut destinades a l’adquisició de tecnologia d’avantguarda, a fi de mantindre la competitivitat de l’edifici. A més, s’ha ressaltat que en el marc de l’aposta mediambiental que caracteritza l’estratègia del Palau, el 40 per cent de les inversions han sigut sostenibles. De cara a l’exercici 2020, s’ha anunciat que el pla inversor contempla destinar 2.250.000 euros, principalment per a la reposició de les butaques i moqueta dels Auditoris 1 i 2, a causa de l’elevat nivell d’activitat del Palau després de més de 21 anys d’ús.

Emiliano García ha assenyalat que “les innovacions previstes l’any vinent milloraran els servicis que el Palau de Congressos ofereix als seus assistents”, i ha avançat “plans que utilitzen les noves tecnologies per a convertir-lo en un centre pioner en accessibilitat”. Al llarg d’enguany, el Palau de Congressos, amb el propòsit d’impulsar la seua tasca de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i enfortir el seu costat més humà,  ha acollit esdeveniments que donen suport a la labor d’entitats solidàries com: l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), la Casa Ronald València, Surg for All o Formació Senegal.

Per la seu part, la directora del Palau de Congressos de València ha recordat que des de la seua obertura en 1998,  el recinte ha albergat més de 2.900 esdeveniments, amb més 2’2 milions de pernoctacions. Del total d’esdeveniments, 900 han sigut congressos i convencions, en els quals han participat 600.000 delegats. “Amb estos resultats i èxits, el Palau de Congressos continuarà treballant per a complir els seus objectius dels pròxims anys, entre els quals destaquen, principalment, mantindre la tendència creixent d’internacionalització de la seua activitat, i el seu posicionament com a model de referència en el sector”, ha explicat.

La trobada amb la premsa ha comptat també amb la presència de tres ambaixadors que han celebrat esdeveniments en el Palau durant aquest any: Ana Belén Díaz, gerent de la fundació infantil Casa Ronald Mc Donald; Jaime Gómez, catedràtic d’Enginyeria Hidràulica de la UPV; i Manuel Celda, adjunt a la direcció del departament comercial del Bioparc. Aquest últim ha ressaltat la “professionalitat i el rigor de l’equip del Palau de Congressos”, que “va aportar facilitats per a tot el que els proposàvem”.