Published On: 25 de setembre de 2014|

El Palau de Congressos pioner en noves tecnologies

El Palau de Congressos de València presenta una nova oferta de serveis basada en la innovació tecnològica. En resposta a les demandes del turisme de reunions en el mercat nacional i internacional i en sintonia amb les tendències globals, el recinte incorpora el sistema de comunicació a dispositius mòbils denominat beacons i el disseny d'Apps personalitzades per a reunions.

El Palau de Congressos de València presenta una nova oferta de serveis basada en la innovació tecnològica. En resposta a les demandes del turisme de reunions en el mercat nacional i internacional i en sintonia amb les tendències globals, el recinte incorpora el sistema de comunicació a dispositius mòbils denominat beacons i el disseny d’Apps personalitzades per a reunions.

Més del 80% de les seus congresuales de tot el món estan d’acord en què una de les principals exigències actuals dels organitzadors de grans reunions és, segons l’última anàlisi de l’Associació Internacional de Palacios de Congressos (AIPC), una millora en les xarxes de connexió a internet dels palaus i una major prestació de servicis tecnològics.

Aquestes dos premisses són la base de l’aposta per la innovació que el Palau de Congressos de València ha dut a terme enguany per a obtindre la màxima satisfacció del client i continuar sent pioner en la recerca i la implantació de nous desafiaments tecnològics. A la instal·lació d’una xarxa wifi fixa en la infraestructura de l’edifici que garantix la connexió a internet a uns 3.000 usuaris simultàniament, se li unix ara la tecnologia beacon en els esdeveniments que es desenvolupen en les seues instal·lacions.

Algunes marques de renom com Heineken, Coca Cola o Mc Donalds ja han començat a implantar este sistema de comunicació en els seus plans de màrqueting, mentres que en l’àmbit congresual encara és una línia de negoci incipient. No obstant això, el Palau de Congressos en el seu esforç per la millora continuada, ja ha posat en marxa un projecte d’instal·lació de dispositius que permeten que els beacons estiguen disponibles per als seus clients. Esta ferramenta aprofita la tecnologia Bluetooth 4.0 per a enviar missatges a tots els Smartphones i tablets de les persones que es troben en un ràdio de fins a 50 metres. D’aquesta manera, es pot enviar als terminals mòbils dels assistents, de forma immediata i in-situ, notícies, informacions o missatges i inclús accedir a les dades de geolocalización, situant el congressista en un pla virtual que els ajudarà a moure’s per l’interior del recinte, indicant-li en tot moment el punt en què es troba.

El Palau compta amb una App personalitzable per a cada esdeveniment que integra la tecnologia beacon, aplicació de programari per a dispositius iOS i Android. Amb esta aplicació, es pot accedir a tota la informació necessària per al congressista que acudix a un esdeveniment: programa, ponents, assistents, localització de sales, informació sobre el destí i inclús allotjament més pròxim.

A més d’oferir noves possibilitats al client, amb aquesta iniciativa el Pla de Sostenibilitat de l’edifici es reafirma en el seu compromís pel respecte mediambiental. La nova fórmula que s’oferix al client aconseguix reforçar el networking i la interacció entre participants i organització i intercanviar informació minimitzant l’ús de paper. Des de la seua inauguració el Palau hi ha invertit 9,6 milions d’euros, més de la mitat per al desenvolupament d’iniciatives sostenibles, la més rellevant ha sigut la instal·lació de la coberta fotovoltaica en 2008, la qual ha generat prop de 2 milions de kWh.

El conseller director-gerent del recinte, José Salinas, assenyala: “Streaming, realitat virtual, hologrames, xarxes socials,… són l’idioma bàsic de les reunions de hui. El Palau de Congressos de València, continua com a model de referència en el sector gràcies a la seua aposta continuada per la busca de l’excel·lència. La constant innovació tecnològica li permet estar a l’avantguarda en el desenvolupament de noves eïnes i li fa més competitiu en el mercat congresual, amb l’objectiu final d’apropar encara més el turisme de reunions a València i mantindre el seu posicionament en el rànquing internacional”.