Published On: 28 de octubre de 2014|

La activitat del Palau de Congressos s’incrementa un 20% fins a octubre

En la reunió del Consell d'Administració de Palau de Congressos de València celebrada hui, s'ha aprovat l'informe de gestió del recinte relatiu al període gener-octubre de 2014. Així mateix el Consell va aprovar el seu pla de reequilibri financer, que permetrà un resultat positiu d'explotació en 2014 i aprova el seu pressupost per a 2015 amb una previsió de beneficis de prop de 300.000 EUR.

En estos primers mesos de l’any, el Palau de Congressos de València ha acollit 84 actes amb 50.406 assistents. D’ells, 31 han sigut congressos i 9 convencions, als que han acudit 17.683 i 5.850 delegats respectivament. D’altra banda, el recinte ha acollit 26 jornades amb 19.200 visitants. Estes dades suposen que l’edifici, a pesar de trobar-se immers en una conjuntura econòmica desfavorable, ha intensificat notablement la seua activitat respecte a l’exercici 2013, incrementant-se el nombre d’actes celebrats en més d’un 20%. Així mateix l’activitat internacional s’ha duplicat en relació a l’any anterior.

 Segons l’informe presentat, l’augment de volum d’activitat congressual (congressos, convencions i jornades), així com el d’assistents als mateixos, és un 57% i un 41% major que en 2013 respectivament.”

 L’increment de l’activitat ha propiciat una elevació del 20% en l’índex d’ocupació de les sales i ha generat un retorn econòmic en estos 9 primers mesos de l’exercici de 48 milions d’euros, la qual cosa suposa un impacte total acumulat de 906 milions d’euros des de la inauguració de l’edifici (unes 30 vegades el cost del mateix).

 A aquest impacte ha contribuït especialment l’augment del número de delegats en un 26% que han acudit a congressos, xifra que s’ha duplicat, ja que es tracta d’assistents amb una capacitat major de gasto, entre tres i quatre vegades la d’un turista convencional.

 

Durant estos mesos el Palau ha reunit als més prestigiosos especialistes d’àmbit nacional i internacional, que han acudit a nombroses cites congressuals, com la 37a Conferència Internacional de Física d’Altes Energies (ICHEP 2014) , la Reunió de la Societat Nuclear Espanyola, el 21st International Meeting on Advanced Spine Techniques (IMAST) , la 2a Conferència Internacional de la Malaltia d’Alzheimer i Demència, el 4t Congrés Internacional de Vacunes i Vacunació, la Reunió anual de la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalària i Atenció Primària, la 23rd Biennal International Congress on Thrombosis, el 56 Congrés de la Societat Espanyola d’Endocrinologia i Nutrició o el III Congrés de la Societat Espanyola de Trasplantament.

 

En l’àmbit empresarial, el recinte ha sigut triat com a punt de trobada per al networking empresarial en el Global Russia Business Meeting, el Congrés de Recursos Humanos-APD o el Congrés AECOC de fruites i verdures i com a seu de convencions d’empreses líders en els seus sectors com a Grup Carrefour, Banc Santander, Laboratoris Janssen o Segurs Santalucía entre altres.

 L’agenda prevista fins a fi d’any contínua oferint interessants propostes per a professionals com el Climate Kic Innovation Festival, IEEE Sensors Conference, la LXVI Reunió Anual de la Societat Espanyola de Neurologia o el Congrés de l’Associació Nacional Greenkeepers, i per al públic general, la gala d’entrega de premis MOTO GP, el Concert d’Abraham Mateo o Bunbury

 El recinte a més, en el seu afany de millora continuada i amb l’objecte de donar resposta a les actuals necessitats del client, ha assolit una nova dimensió tecnològica gràcies a la instal·lació d’una xarxa wifi fixa que pot donar servici a uns 3.000 usuaris simultàniament, i els ofereix a més la possibilitat de disposar d’apps personalitzables per als events als què afegeix la tecnologia beacon, un nou sistema de comunicació a dispositius mòbils. Dins d’esta aposta per la innovació, i emmarcades en el Pla Global de Sostenibilitat de l’Edifici, hem de destacar les accions ecològiques desenvolupades des de la inauguració, que compatibilitzen la celebració de reunions amb el respecte mediambiental i que han suposat un estalvi estimat de 7,5 milions de kWh. La més important ha sigut la instal·lació d’una coberta fotovoltaica que ja ha generat uns 2 milions de kWh. Cal destacar que un 40% de les inversions realitzades en l’edifici, les quals ascendeixen a 9,6 milions d’euros, han sigut destinades a estes iniciatives sostenibles.

 Dins de l’estratègia traçada per a mantindre la tendència positiva que marca l’activitat actual, s’han realitzat nombroses accions comercials i de màrqueting que han permés una relació constant i directa amb les més importants agències d’organització d’esdeveniments i els principals prescriptores de congressos pertanyents a societats nacionals i internacionals. Com resultat, s’han presentat 105 candidatures enguany i s’han guanyat 23 candidatures d’esdeveniments, entre les que es troben el 5th World Congress on Biotechnology, el 60 Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària o el LI Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries.

 En relació amb la cartera futura, d’entre els aproximadament 600 actes que s’estan treballant, ja han sigut confirmats uns 30 congressos i convencions amb dates de celebració fins a 2018, els quals atrauran a més de 30.000 visitants i el seu posaran més de 90.000 pernoctacions, generant un impacte pròxim als 50 milions d’euros.

 Estes dades indiquen que, a través de l’esforç per la millora continuada, el Palau continuarà contribuint al desenrotllament econòmic i social de la ciutat i afavorint el posicionament de la capital valenciana en el rànquing del turisme de reunions, on actualment ocupa el quint posat a nivell europeu, (sense comptar capitals de nació) , segons indica la UIA (Unió Internacional d’Associacions)