Published On: 18 de setembre de 2009|

La coberta fotovoltaica del Palau genera més de 340.000 kWh durant el primer any de funcionament

La coberta fotovoltaica del Palau de Congressos de València genera més de 340.000 kWh durant el primer any de funcionament. El projecte ha estat finalista en l’AIPC Innovation Award La coberta solar fotovoltaica del Palau de Congressos de València ha fet un any en funcionament durant el qual ha generat 340.782 kWh d’energia i ha evitat l’emissió de més de 180 t de CO2,

La coberta fotovoltaica del Palau de Congressos de València genera més de 340.000 kWh durant el primer any de funcionament. El projecte ha estat finalista en l’AIPC Innovation Award La coberta solar fotovoltaica del Palau de Congressos de València ha fet un any en funcionament durant el qual ha generat 340.782 kWh d’energia i ha evitat l’emissió de més de 180 t de CO2, que hagueren necessitat més de 58.000 arbres per a absorbir-lo. Es tracta de la major instal·lació de panells solars de silici amorf en coberta en un edifici d’aquestes característiques.

Aquesta acció és la mostra més evident de l’aposta activa per la sostenibilitat a la recerca de l’eficiència energètica, la millora de la qualitat de vida i una menor emissió de gasos contaminants, i el Palau de Congressos contribueix així amb la màxima aportació al protocol de Kyoto. La instal·lació la va posar en funcionament el 18 de setembre del 2008 l’alcaldessa de València i va ser el primer edifici de caràcter públic de la ciutat que va apostar per les energies renovables.

Una acció pionera que respon al compromís sostenible de l’edifici i que ha suposat la incorporació de diverses iniciatives a la recerca de l’eficiència i el respecte a l’entorn i que a més ha permés al Palau situar-se en el panorama internacional com a seu d’esdeveniments sostenibles. A més, la instal·lació fotovoltaica ha fet possible que el Palau fóra reconegut en una convocatòria de premis internacionals durant el 2009. El recinte valencià ha estat l’únic edifici espanyol triat entre els finalistes en l’AIPC Innovation Award, convocat per l’Associació Internacional de Palaus de Congressos. Un certamen que reconeix la creació de nous enfocaments en qualsevol aspecte de la gestió, la comercialització o l’explotació de centres de congressos i convencions. El director-gerent del Palau de Congressos de València, José Salinas, ha destacat la importància de «ser pioner en un negoci com el turisme congressual, en el qual l’aposta per la innovació permet que tant el recinte com la ciutat se situen eficaçment dins d’un mercat cada vegada més competitiu».

Sobre la coberta En total, la coberta compta amb una superfície de 8.200 m 2 en la qual es troben distribuïts 2.106 mòduls fotovoltaics sobre safates d’alumini. La inversió realitzada per a la instal·lació i la construcció del centre de transformació ascendeix a poc més de 3,1 milions d’euros. El termini de recuperació de la inversió, realitzada mitjançant recursos propis del Palau, està subjecte a les disposicions legals en vigor, i s’estima que serà possible en un període aproximat de quinze anys. Palacio de Congresos Valencia / Gabinete de Dirección y Relaciones Externas comunicacion@palcongres-vlc.com Tel. + 34 963 17 94 00 2 Sobre el Palau de Congressos de València El Palau de Congressos ha fet 11 anys d’activitat en què ha estat escenari de més de 1.800 esdeveniments que han acollit més d’1,2 milions de persones. La seua presència ha contribuït positivament al desenvolupament tant turístic com econòmic de la ciutat de València gràcies a la generació, des que va ser inaugurat, d’un impacte econòmic de més de 500 milions d’euros, més de 16 vegades el valor de construcció de l’edifici.

Les polítiques de gestió implantades han consolidat l’autofinançament de l’entitat i, així mateix, asseguren la inversió necessària per a mantindre en l’avantguarda tecnològica unes instal·lacions que són un referent nacional i internacional. A més compta amb el Sistema Integrat de Gestió de Qualitat i Medi Ambient ISO 9001 i ISO 14001 i el distintiu «Q» de Qualitat Turística. El 2007 el Palau de Congressos va obtindre el major reconeixement europeu en gestió, el Segell a l’Excel·lència Europea 400+, l’únic recinte a Espanya i el segon a Europa que el té. Recentment ha rebut la certificació en Sistemes de Gestió en Eficiència Energètica UNE 216301:2007 i s’ha convertit en el primer edifici congressual que l’obté.