El Palau de Congressos de València presenta el seu balanç de l’exercici 2020, un any condicionat per la pandèmia
El Consell d’Administració del Palau de Congressos de València, celebrat hui, ha aprovat els comptes de l’exercici 2020, amb uns resultats determinats per l’esclat de la pandèmia. El Palau de Congressos venia d’un dels millors anys de la seua història, amb un increment del 34% en la seua activitat i un notable creixement en internacionalització durant 2019. No obstant això, les bones perspectives que es presentaven a principis de l’exercici 2020, van donar un gir radical després de la irrupció del coronavirus, reduint-se el negoci i les despeses variables en un 70 i 77% respectivament, respecte a l’any anterior. El […]
El Consell d’Administració del Palau de Congressos de València, celebrat hui, ha aprovat els comptes de l’exercici 2020, amb uns resultats determinats per l’esclat de la pandèmia.
El Palau de Congressos venia d’un dels millors anys de la seua història, amb un increment del 34% en la seua activitat i un notable creixement en internacionalització durant 2019. No obstant això, les bones perspectives que es presentaven a principis de l’exercici 2020, van donar un gir radical després de la irrupció del coronavirus, reduint-se el negoci i les despeses variables en un 70 i 77% respectivament, respecte a l’any anterior.
El Palau de Congressos va reaccionar davant este fet i es van implantar polítiques de contenció que van aconseguir disminuir les despeses fixes en un 28% respecte a 2019. Amb tot això, el resultat econòmic abans d’impostos va ser de 63.913 euros i l’EBITDA (terme que prové de les sigles en anglés de beneficis abans d’interessos, impostos, depreciació i amortització), va ascendir a 885.048 euros.
El parèntesi obligat que va condicionar la Covid-19, va servir perquè la seu identificara les estratègies més adequades per a enfrontar-se a l’emergència sanitària i s’aliara amb iniciatives del sector, adaptant-se a les noves necessitats que exigien les empreses organitzadores d’esdeveniments. En temps rècord, va aconseguir posar en marxa estrictes protocols de seguretat i va desenvolupar projectes tecnològics innovadors, com els esdeveniments híbrids, que li van permetre continuar realitzant esdeveniments i mantindre la confiança dels seus clients, que han atorgat al Palau de Congressos una puntuació de 5,74 sobre 6 en l’índex de satisfacció.
Així doncs, gràcies al treball de l’equip en projectes d’investigació, innovació i sostenibilitat, a partir del segon semestre de l’any es va reprendre la celebració d’esdeveniments arribant a acollir durant tot l’exercici, 46 actes, als quals van assistir 35.740 persones. El treball de l’equip va aconseguir que més del 60% de l’activitat prevista es mantinguera, posposant-la a altres anys i que es presentaren 93 candidatures d’esdeveniments i es guanyaren 17.
En paral·lel, el recinte congressual va posar de manifest el seu costat més solidari acollint la celebració de les jornades de donació de sang al maig i octubre, que convoca el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana. I dins d’este marc social, va llançar el Projecte ODS, alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i que contribueix a l’avanç de València en la seua estratègia de ciutat intel·ligent, adoptant mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes i garantint modalitats de consum i producció sostenibles.
Estes dades han sigut presentades davant els consellers i conselleres del Palau de Congressos de València en la memòria d’activitat i gestió de l’exercici 2020.
En paraules d’Emiliano García, President del Consell d’Administració, “l’adaptació i els projectes escomesos en 2020 pel Palau de Congressos són el punt de partida per a abordar, de cara a l’any en curs, nous desenvolupaments en les comunicacions i infraestructures per a la millora de l’experiència del visitant i la gestió adequada dels processos. Este fet constituirà la base per a la digitalització de l’activitat de l’edifici en un nou entorn que a més permetrà minimitzar al màxim el nostre impacte mediambiental i contribuir a l’estratègia de València com a “Ciutat Sostenible i Intel·ligent”. Estem presenciant una recuperació gradual en el ritme d’activitat congressual, que, dins de les restriccions actuals, ens permet contribuir gradualment a la dinamització de l’economia local i aporta esperança en un escenari a mitjà i llarg termini, sempre dins del marc de l’evolució sociosanitària de la comunitat.”