Published On: 4 de Juliol de 2023|

Palau de Congressos de València, vint-i-cinc anys contribuint al posicionament de la ciutat

Amb motiu de la celebració del seu 25é aniversari, el Palau ha desplegat un pla d'actuacions en el qual es posa de manifest el paper de l'edifici com a "impulsor de l'economia i el seu compromís de servei a la ciutadania".

L’Ajuntament de València ha destinat 3,6 milions d’euros per a garantir la modernització de les infraestructures.

L’Ajuntament de València ha destinat 3,6 milions d’euros per a la instal·lació de plaques solars per a autoconsum en el Palau de Congressos.

Aquestes plaques generaran aproximadament un deu per cent de l’energia consumida per l’edifici; la inversió també inclou lluminàries LED, que il·luminaran el 90% de l’edifici, i carregadors de vehicles elèctrics, entre altres mesures per a garantir la modernització d’aquestes infraestructures i la seua eficiència energètica.

Igualment, renovarà els equips audiovisuals amb l’ampliació de la potència de projectors i la superfície de pantalles dels auditoris, a més de l’adquisició d’equipament d’última generació; optimitzarà els sistemes de climatització, i crearà un bessó digital de l’edifici, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Paula Llobet, regidora d’Economia i Grans Projectes, ha destacat que aquesta aposta del govern municipal és “clau” per a “consolidar al Palau de Congressos com un edifici únic, adaptat a les noves necessitats del sector i capaç de contribuir al desenvolupament econòmic i social de València”. “Treballarem amb l’ambició de romandre a l’avantguarda, elevant encara més l’interés congressual d’aquest destí”, ha afirmat.

Aquest edifici ha generat un total de 2,4 milions de pernoctacions, gràcies als 3.300 esdeveniments als quals han acudit 2,4 milions de participants. Del total d’actes realitzats, més de 1.000 han sigut congressos i convencions, als quals han assistit més de 665.000 persones, de les quals el 85% procedeixen de l’àmbit internacional i nacional.

Aquest fet ha afavorit “notablement” la millora del posicionament de la ciutat, que, segons l’Associació Internacional de Congressos i Convencions, se situa actualment en el lloc 28é en el rànquing europeu i el 36é a nivell mundial.

Així mateix, l’activitat confirmada per a l’exercici actual comparada amb la de 2019 (exercici que va ser el millor en la història del Palau), “fa preveure que els resultats de 2023 estaran un 6% per damunt de l’any de referència”. “A més, el 77% de la facturació es preveu que provinga de la celebració de congressos i es calcula en un 48% el pes de l’activitat internacional”.

Respecte a l’exercici de l’any 2024, és un any que “presenta la mateixa tendència ascendent en l’activitat”: “Les previsions són les d’un any excepcional en el qual els congressos tindrien un pes del 87% i l’activitat internacional, del 56%, la qual cosa avala la solvència econòmica de l’edifici per al 2023 i 2024”

25é Aniversari del Palau

Amb motiu de la celebració del seu 25é aniversari, el Palau ha desplegat un pla d’actuacions en el qual es posa de manifest el paper de l’edifici com a “impulsor de l’economia i el seu compromís de servei a la ciutadania”. Dins d’aquestes accions, destaca la iniciativa solidària ‘Homenatge a la diversitat’, un taller artístic realitzat per a fomentar la col·laboració entre persones amb discapacitat i crear una peça que reflectisca de manera “única” el futur del Palau i de València, i que serà la imatge representativa de l’aniversari.

Aquest edifici va obrir les seues portes el 2 de juliol de 1998 amb el propòsit d’atraure turisme congressual i dinamitzar l’economia local. Després de vint-i-cinc anys d’història, dos guardons com a Millor Palacio de Congressos del Món i un enfocament internacional, la seua trajectòria ha estat marcada per “la seua vocació de servei, professionalitat i compromís social”, la qual cosa ho ha convertit en “model de referència com a edifici d’avantguarda en un entorn cada vegada més competitiu”.